Yazıcıoğlundan gelen o telefon

  • Ana Sayfa
  • Yazıcıoğlundan gelen o telefon
Yazıcıoğlundan gelen o telefon
Erdoğan'ın zor günleriydi.. Bazı kişilerle görüşme yapacaktı. Ancak iki gün önce Yazıcıoğlu'ndan telefon geldi. Abone ol

Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun beş arkadaşıyla birlikte hayatını kaybettiği helikopter kazasının ardından, olayla ilgili yazılan bir kitap, yakın siyasi tarihimize ışık tutacak bir bilgiyi de içeriyor.

Profil Yayınları'ndan çıkan "Yiğit Düşünce" adlı kitabın, Recep Tayyip Erdoğan'a kurulduğu iddia edilen komplonun nasıl boşa çıkarıldığına ilişkin bölümü, hayli çarpıcı..

Ca seo fesiyaset adlı sitenin haberine göre Muhammet Kutlu, tanık anlatımlarına dayanarak kitabında o olayı aktarıyor:

Milli Görüş'ün Erbakan'dan sonraki lideri olacağı konuşulan, dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Siirt'te partisinin düzenlediği bir mitingde okuduğu bir şiir nedeniyle Diyarbakır DGM tarafından yargılanıp, Nisan 1998'de 10 ay hapis ve 716 milyon TL para cezasına çarptırılmıştı. Karar Yargıtay 8. Ceza Dairesi tarafından da onanırsa, Erdoğan'ın siyaset hayatı bitecekti.

Bazı üst düzey askeri ve sivil erk sahipleri, bu davanın yakın takipçisi durumunda olduklarından, Erdoğan'ın işi oldukça zor görünüyordu.

Recep Tayyip Erdoğan'ın etrafındaki çember gün geçtikçe daralıyordu. Çevresindeki bazı arkadaşları, dışarıdan birilerinin etkisiyle, siyasi hayatını bitirecek olan bir kararın çıkmasını önlemek için, yüksek mahkemeden bazı kişilerle bir araya gelip görüşmesini önerdiler. Görüşmek isterse, gerekli girişimleri yapabileceklerdi. Görüşmede, masaya her türlü olasılığın ve teklifin konulması yararlı olacaktı. Başka bir deyişle, istedikleri kararın çıkması için, denileni yapacaklarını hissettireceklerdi.

ANKARA'DA BİR MEKANDA

Erdoğan, çevresindekilerin bu yöndeki önerisini kabul etti ve görüşme zemininin ayarlanması için yetki verdi. Süratle işe koyulan arkadaşları, kısa süre sonra randevuyu kopardıkları müjdesini vereceklerdi. Yükseklerdeki bazı isimler, Ankara'da bir mekânda bir araya gelmeyi kabul etmişlerdi.

SUÇÜSTÜ YAPACAKLAR



Kategori : POLİTİKA