Dünyanın bulaşığını onlar yıkıyor

  • Ana Sayfa
  • Dünyanın bulaşığını onlar yıkıyor
Dünyanın bulaşığını onlar yıkıyor
Endüstriyel mutfak üreticisi İnoksan, çok sayıda ülkeye ihraç ettiği makinalar ile zirveye koşuyor. . Abone ol

Bursa'da endüstriyel mutfak sektöründe faaliyet gösteren İnoksan, birçok ülkeye bulaşık makinesi ihraç ediyor.

İnoksan Mutfak Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin Projeli Satış Grup Müdürü Fatih Güceyü, 1980 yılında kurulan firmalarının 1985'ten bu yana endüstriyel mutfak ürünleri ürettiğini söyledi.

Her türlü endüstriyel mutfak ekipmanı üretebilir teknoloji ve alt yapılarının b seo ulunduğunu ifade eden Güceyü, buzdolabı, bulaşık makinesi, fırın, yemek hazırlama üniteleri, patates soyma makineleri, pişirme gereçleri gibi endüstriyel mutfakta akla gelecek hemen her çeşitteki makine ve ekipmanı imal edebildiklerini anlattı.

Güceyü, 1990'lı yıllarda başlayan ihracatları kapsamında dünyanın dört bir yanındaki otellere ürün gönderdiklerini vurgulayarak, yeni geliştirdikleri ürünler ve yeni pazarlarla ihracatlarını artırmaya çalıştıklarını anlattı.

Geçen yıl İtalyan bir firma ile yaptıkları işbirliği sonucunda 6 bin tabak yıkama kapasiteli bulaşık makinesi ürettiklerine değinen Güceyü, şunları kaydetti:

''Paletli, tırnaklı bulaşık yıkama makinesi, Türk mühendisinin, işçisinin eseridir. Ön yıkama ve yıkama modülleri eklenerek kapasitesi artırılabilen bu makineden 30 adet üretip, ihraç ettik. Biz doğrudan, endüstriyel mutfakta adını duyurmuş, Avrupa'nın en büyük bulaşık makine üreticisi İtalyan firmasına gönderiyoruz. Onlar da dünyanın dört bir yanına pazarlıyor. Bu ürünümüz, otel grupları, büyük lokantalar ve fabrikalara satıldı.''

Bunun yanı sıra endüstriyel mutfaklar için geliştirilmiş daha düşük kapasiteli bulaşık makinesi de ürettiklerini vurgulayan Güceyü, 50'ye yakın ülkeye bulaşık makinesi ihraç ettiklerini, birçok ülkedeki otel, fabrika ya da lokantalarda Türk ürününün bulunduğunu söyledi. Güceyü, Orta Asya ve Uzakdoğu pazarlarına girmeyi, daha fazla ülkeye ürün göndermeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.



Kategori : EKONOMİ