Baykaldan Kürt sorununa sarı ışık

  • Ana Sayfa
  • Baykaldan Kürt sorununa sarı ışık
Baykaldan Kürt sorununa sarı ışık
CHP lideri Deniz Baykal Kürt sorununu nasıl bakıyor? Partinin dünkü MYK toplantısından bazı bilgiler sızdı..Abone ol

CHP lideri Baykal’ın MYK toplantısında “Tepkimiz sorunun çözümünü engellemeye yönelik değil” dediği öğrenildi

Sabah'ta yer alan habere göre CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, hükümetin yeni açılımlarına baştan muhalif değil. Hatta şartlı destek bile veriyor. Baykal Utah Seo Service , "Biz engelleyici olmak istemiyoruz. Bu konu Türkiye'nin bütünlüğü etrafında çözülecekse katkı vermeye hazırız. Ama ayrıştırmaya yönelik bir çözüm ise karşı oluruz. Tepkimiz sorunun çözümünü engellemeye yönelik değil" dedi.

"BİLGİ VERİLMELİ"
CHP Merkez Yönetim Kurulu( MYK), Baykal başkanlığında toplandı. Baykal'ın toplantıda şu mesajları verdiği öğrenildi: "Tarihi fırsat deniyor. Nedir bu tarihi fırsat. Bunu bilmemiz lazım. İyimser bir hava estiriliyor. Kimlerle görüşülerek yeni bir gelişme olacak. Bunun karşılığında Türkiye'den ne isteniyor. Bunlar somut ve net olarak söylenmeden bir çözüm bulunamaz. Biz engelleyici olmak istemiyoruz.

PKK'nın sorun olmaktan çıkması bizim de istediğimiz bir nokta. Bunların çözümüne biz de yardımcı olmak istiyoruz. Ama hangi adımlar atılıyor, bu adımlar Türkiye'yi nereye götürüyor? Bu konuda bize bilgi verilmeli. Bu konu Türkiye'nin bütünlüğü etrafında çözülecekse katkı vermeye hazırız. Ama ayrıştırmaya yönelik bir çözüm ise karşı oluruz. Tepkimiz sorunun çözümünü engellemeye yönelik değil." Deniz Baykal, Başbakan Erdoğan'ın dün Bakü'de yaptığı açıklamaları "mutluluk verici olarak" nitelendirdi.



Kategori : POLİTİKA