Cindorukun oy mazereti ne?

Cindorukun oy mazereti ne?
DP'nin başına aday olan Cindoruk'un oy kullandığı sandıkta DP'ye oy çıkmamıştı. Cindoruk bu durumu nasıl izah etti?Abone olDemokrat Parti (DP) Genel Başkanlığı'na adaylığını açıklayan Hüsamettin Cindoruk, 29 Mart yerel seçimlerinde oy kullandığı sandıkta DP'ye oy çıkmamasını, parti müşahidinin bulunmamasına bağladı.

DP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıklayan Hüsamettin Cindoruk, bir grup Ankara delegesinin verdiği yemeğe katıldı. Cindoruk, burada gazetecilerin gündemdeki konulara ilişkin sorularını yanıtladı.

Genel Başkan seçilmesi halinde, partinin ANAVATAN ile birleşeceği ve sonra genel başkanlık görevini Mesut Yılmaz'a bırakacağı yönünde çıkan haberlerin hatırlatılması üzerine Cindoruk, "İlk defa duydum bunu. Yarım kalmış bir ANAP -Doğru Yol birleşmesi vardı. Tamamlanması için uğraşıyoruz." dedi.

"Mesut Yılmaz'da takdir ettiğim bir devlet adamıdır." diyen Cindoruk, birkaç ay genel başkan olmak için aday olmad minesota seo ığını belirterek, "Başarıya ulaşıncaya kadar bu partinin genel başkanıyım. Kimseye de parti genel başkanlığını devretme niyetinde değilim." diye konuştu. Cindoruk, "Demokrasi kuralları işleyince, partimizin içinde ve dışında pek çok değerli arkadaşımız var. Onlar gelip kendilerini gösterirlerse, yeni bir kongrede elbette yeni bir genel başkana da, demokrasi içinde yerimi bırakırım ama bu Yılmaz olmayacaktır." şeklinde konuştu.

29 Mart yerel seçimlerinde oy kullandığı sandıktan, DP'ye oy çıkmadığı yönündeki haberlerin sorulması üzerine Cindoruk, "Orada Demokrat Parti'ye oy çıkmamışsa, müşahidin hatası vardır. Araştırdığınız zaman ortaya çıkıyor ki, DP müşahidi yok o sandıkta." diye konuştu. Cindoruk, "8 sandıktan sıfır oy çıkarsa, DP müşahidi yoksa, onları düzeltmek için geliyoruz." dedi.

Aynı konuyla ilgili başka bir muhabirin, "Oy kutsaldır, açıklanmaz" şeklindeki açıklamalarını hatırlatarak, oy kullanıp kullanmadığı konusunda nasıl bir sonuç çıkartılması gerektiği yönündeki sorusu üzerine Cindoruk, "Oy kutsaldır açıklanmaz, dedim. Herkes kullandığı oyu açıklarsa kargaşa çıkar." ifadelerini kullandı.

Tasnif edilmiş sonuçların esas olduğunu söyleyen Cindoruk, bir partinin bütün sandıklardan sıfır oy alıyorsa ve müşahidi yoksa seçime katılmış sayılmayacağını dile getirdi.

Cindoruk, "Seçime katılan parti sandıkta müşahidi olan ve oyuna sahip olan partidir. İstanbul'da oylarımız o kadar düşük ki, rakam vermekten üzülüyorum ve vermiyorum." diye konuştu.

Cindoruk, Süleyman Soylu'nun kongrenin demokrasi dışı güçlerle, demokrasinin yüzleşmesi olacağı şeklindeki sözleri hakkında ise "Biz demokrasi mücadelesi vererek buraya geldik." dedi.

Kendi liderliğindeki Doğru Yol Partisi'nin, yasakları kaldırarak, demokrasinin önünü açtığını ifade eden Cindoruk, "Bazıları o tarihte doğmamış olabilir." diye konuştu.

Cindoruk, "Bugüne kadar, bana darbeci diyen ilk defa kendi arkadaşlarım oldu, üzülüyorum." ifadesini kullandı. Cindoruk, Süleyman Demirel için de belli iddiaların gündeme geldiğini anımsattı. Cindoruk, "Biz darbeler ile gelmedik, hep darbeler ile gittik." ifadesini kullandı.

Soylu'nun parti kongresinde, Cindoruk'u işaret ederek, önemli açıklamalar yapacağı şeklindeki açıklamalarına ise, "Ben de merak ediyorum." diyerek yanıt verdi.

Aydın Menderes'in adaylığı hakkındaki eleştirilerinin sorulması üzerine Cindoruk, "Menderes benim kardeşimdir. İstediğini söyler, ben cevap vermem." dedi.

Öte yandan, toplantıda Ankara delegeleri adına açıklama yaptığını belirten Agah Oktay Güner, Cindoruk'a destek verdiklerini belirterek, politikada kişilerin soy isimleri ile değil, hizmetleri ile büyüyeceğini söyledi.

Güner, "Kongre öncesi büyüklerimize şuursuzca hücum eden sorumsuz tutumları üzüntü ile karşılıyoruz." ifadesini kullandı.



Kategori : POLİTİKA