Yandık! Çöl sıcağı geliyor!

  • Ana Sayfa
  • Yandık! Çöl sıcağı geliyor!
Yandık! Çöl sıcağı geliyor!
Üşüdük, bittik nerede bu yaz dedik, sonunda yaz geldi. Hem de birdenbire... Hava sıcaklıkları öyle bir artacak ki, yanacağız... Abone ol

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan meteorolojik değerlendirmede, hava sıcaklığının hafta ortasından itibaren güney ve batı kesimlerden başlayarak ülke genelinde 3-5 derece artmasının beklendiği bildirildi.

Sıcaklık değerlerinin Akdeniz kıyıları ile Güney Ege'de 30-31 derece, iç ve batı kesimlerde 24-26 derece, kuzey ve doğu kesimlerde ise 20-22 derece olacağı tahmin ediliyor.

Bahar yağmurları ise kuzey ve doğu kesimlerde kısa süreli olarak görülmeye devam edecek.

Salı günü Erzurum, Kars, Van arasında; Çarşamba g seo kitabı ünü Marmara’nın kuzeyindeki kentlerde (Edirne, Kırklareli ve Kocaeli); Perşembe günü Batı ve Orta Karadeniz’de (Bolu, Zonguldak, Kastamonu ve Samsun) yağmur geçişleri devam edecek.

Ancak bu hafta Ege ve Akdeniz Bölgesi’nde yağış beklenmiyor.

BÖLGE BÖLGE HAVA SICAKLIĞI

[PAGE]



Türkiye'de bu hafta sıcaklık yükselişini sürdürecek ve çarşambadan sonra batıdaki kentlerde 30 dereceye yaklaşacak. Kısa süreli bahar yağmurları ise doğuda devam ediyor.

Türkiye'nin beş büyük kent merkezinin hava koşulları şöyle: İstanbul güneşli, sıcaklık çarşambadan sonra daha yüksek, hafta ortası hafif yağmur olasılığı var. Ankara güneşli ve artık daha sıcak, İzmir'de sıcaklık 25 dereceyi de geçiyor, rüzgar çeşmede sert. Adana sıcak ama düşük nem oranı var.

Marmara'da hava yazı aratmıyor, bol güneşli, 25 dereceye yaklaşan sıcaklık çarşambadan (bugün) sonra daha da yükselecek. Salı günü hava daha bulutlu, hafta ortası bahar yağmuru olasılığı var.

İç Anadolu’nun batısında güneş daha sık görülüyor. Yozgat, Sivas, Niğde boyunca bugün de öğleden sonra yağmur var. Sıcaklık bu hafta her gün biraz artacak ve çarşambadan sonra 25 dereceye çıkacak.

Ege Bölgesi’nde güneş 3 gün parlamaya devam edecek, yağış yok, sıcaklık kıyılarda 25 dereceyi geçiyor, rüzgar Çeşme, Kuşadası, Bodrumda boyunca sert.

Güney Doğu Anadolu ve Akdeniz’in kıyılarında bu hafta sıcaklık 30 dereceye yaklaşıyor, ancak nem oranı Adana ve Antalya merkezde düşük, Mersin ve alanyada biraz artıyor, bugün ilerleyen saatlerde Kahramanmaraş ve Osmaniye’de yağmur görülebilir. Antalya 26, Diyarbakır 22 derece.

Doğu Anadolu'da kısa süreli bahar yağmurları ara vermiyor, iki gün daha Erzurum- Ağrı-Van arası sağanak yağmurlu. Çarşamba hava daha açık, bugün Erzurum 15, Malatya 21 derece.

Karadeniz'de Bolu-Zonguldak çevresinde güneş ara ara görülse de Kastamonu’dan, Samsun’a yağmur var, Trabzon ve Rize de hafif yağışlı. Yarın tüm bölge kıyılar boyunca güneşli olacak, hafta ortası bolu çevresine sağanak yağmur geliyor.

5 GÜNLÜK HAVA DURUMU HARİTASI

[PAGE]

Kategori : GÜNCEL