CHPden yeni Deniz Feneri soruları

  • Ana Sayfa
  • CHPden yeni Deniz Feneri soruları
CHPden yeni Deniz Feneri soruları
CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyesi Ali Kılıç, ''Deniz Feneri soruşturması''na ilişkin çeşitli sorular yöneltti. Abone ol

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyesi Ali Kılıç, ''Türkiye Deniz Feneri, aynı adı ve aynı logoyu kullanan Almanya'daki Deniz Feneri hakkında isim hakkıyla ilgili dava açmış mıdır?'' diye sordu.

Kılıç, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, ''Deniz Feneri soruşturması''na ilişkin çeşitli sorular yöneltti.

Konuyla ilgili daha önceki basın toplantısında, ''Deniz Feneri'nde ikinci dalga gelecek'' ifadesini kullandığını hatırlatan Kılıç, ''aradan geçen zamanın vajinismus tedavisi kendilerini haklı çıkardığını'' söyledi.

Almanya'daki mahkeme ve soruşturma görevlilerinin iddiasına göre, ''Deniz Feneri e.V davasının boyutlarının iki ayrı holdinge kadar uzandığı'' görüşünü aktaran Kılıç, ''bu iki kuruluşun mağduru vatandaşların Avrupa Parlamentosu'na giderek sorunlarını dile getirdiğini ancak Türkiye'de bu kişilere ve sorunlarına ilgi gösterilmediğini'' öne sürdü.

Konuya ilişkin adli sürecin sürdüğünü belirten Kılıç, iddialarını sorularla dile getireceğini kaydetti. Kılıç, ''Türkiye Deniz Feneri, aynı adı ve aynı logoyu kullanan Almanya'daki Deniz Feneri hakkında isim hakkıyla ilgili dava açmış mıdır?'', ''Deniz Feneri Derneğine Müslüman Kardeşler Örgütü bağış yaptı mı?'' diye sordu.

Kılıç, basın toplantısında bir holdinge ilişkin Almanya'daki iddiaların yanı sıra bir televizyon kanalı ile bunun yöneticileri hakkında da çeşitli sorular yöneltti. Ali Kılıç, yönelttiği sorulara ilişkin belge ve bilgileri gelecek günlerde kamuoyuyla paylaşacağını da kaydetti.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kılıç, bir soru üzerine, ''Buradaki soruşturma bittiği zaman ipin ucunun kimlere kadar uzandığını hep birlikte yaşayacağız'' dedi.

Kılıç, bir gazetecinin, ''Almanya'da toplanan paraların bir siyasi hareket için kullanıldığı'' iddiasına ilişkin sorusu üzerine, ''Buna ilişkin 15 Aralık 2006 tarihli bir belgenin soruşturma dosyası içinde bulunduğunu'' öne sürdü. ''Bu belgede, Almanya'da son 9-10 yıl içinde 900 milyon avro bağış parası toplandığı ve bu paranın büyük çoğunluğunun Türkiye'ye aktarılarak bir siyasi hareket için kullanıldığının yer aldığının'' iddia edildiğini anlatan Kılıç, ''bunun Almanya Maliyesinden savcılığa intikal ettirilen belgelerde yer aldığını'' kaydetti.

Kılıç, toplantının ardından, iddialarına ilişkin bazı belgeleri basın mensuplarına dağıttı.



Kategori : POLİTİKA