Ermenileri şok edecek açıklama!

  • Ana Sayfa
  • Ermenileri şok edecek açıklama!
Ermenileri şok edecek açıklama!
Erdoğan ve Aliyev yan yana geldi. Erdoğan net bir dille 'sınır kapısı açılmayacak' dedi. Şartını söyledi. Şimdi gözler Ermenistan'da!Abone olİNTERNETHABER

Azerbaycan'la Türkiye arasındaki gerginlik Erdoğan'ın net bir şekilde "Karabağ sorunu çözülmeden seo Ermenistan kapıları açılmayacak" demesiyle ortadan kalktı.

ALİYEV  BİZE NEDEN KÜSMÜŞTÜ? Birkaç ay önce başlayan Ermenistan'la Türkiye yakınlaşması Azerbaycan'la Türkiye'nin arasını gerginleştirmişti. Türkiye'nin Ermeni sınır kapısını açacağını işaret etmesi ve Ermenistan'la bir yol haritası imzalaması Aliyev'i kızdırmıştı. Yol haritasında yer alan "İki ülke arasındaki sınırlar açılacak. Ticaretin gelişimi için gerekli anlaşmalar yapılacak." cümlesi ise bardağı taşıran son damla olmuştu. Azerbaycan bunun üzerine ilk iş olarak Türkiye'ye verdiği doğalgazın fiyatını yükseltti. Oysa o yol haritasında Türkiye'nin şartları yazmıyordu. O şartı da bugün Başbakan Erdoğan net bir şekilde söyledi: Dağlık Karabağ işgali kalkmadan Ermenistan sınırı açılamaz.

Kategori : POLİTİKA