Notre Dame’ın Kamburu’ diyorlardı

  • Ana Sayfa
  • Notre Dame’ın Kamburu’ diyorlardı
Notre Dame’ın Kamburu’ diyorlardı
Okuldaki arkadaşlarının ‘Notre Dame’ın Kamburu’ lakabını taktığı genç kız, ameliyatla düzeldi ve kabusu son bulduAbone ol

Jessica Bishop, arkadaşları tarafından yıllarca "Notre Dame'ın kamburu" diye çağrıldı ama sonunda felç riskini bile göze alarak ameliyata girdi ve artık tamamen düzeldi.

14 yaşındaki genç kızın belkemiğinin yan kıvrımında 90 derecelik bir eğrilik vardı. Kıvrım on sohbet yap u o kadar kambur hale getirmişti ki, kaburga kemikleri kalçalarından destek almaya başlamıştı. Akciğerleri ancak işlevini yerine getirebilecek duruma gelmişti ezilmekten ve Bishop'un boyu 5 cm kısalmıştı.

Amaliyat olmadığı takdirde omurgasının felce uğrayacağı, hatta durumunun ölümle sonuçlanacağı konusunda uyarıldı. Amelayatında benzer riskleri olduğu söylendi. Ama yaşıtları tarafından alay konusu olan ve "kambur" lakabını alan Jessica, her şeyi göze aldığını belirtti. Royal Orthopaedic Hastane'sinde 11 saat süren ameliyatın ardından Jessica artık 5 cm daha uzun ve düzgün bir omurgası var.

11 saat süren operasyonda, kızın kaburga kemiklerinden biri alınarak yerine dört tane disk yerleştirildi ve sonra da omzuna 24 adet metal platin takıldı.

"Mahallemde yürürken beni gören diğer çocuklar bana isimler takıyorlardı. Yürüyüşümü taklit ediyor ve 'Notre Dame'ın Kamburu' diyorlardı bana. Çok üzülüyordum," diyen Jessica Bishop " Çektiğim acıların benim durumuma benzer insanlara yardım edebileceğini umuyorum," diye ekledi.

İŞTE JESSICA'NIN AMELİYATTAN ÖNCEKİ HALİ...

[PAGE]



İŞTE JESSICA'NIN AMELİYATTAN SONRAKİ HALİ

[PAGE]

Kategori : GÜNCEL