Kitapları yok satıyor

Kitapları yok satıyor
Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun Dışişleri Bakanı olmasının ardından kitaplarına ilgi yeniden arttı.Abone ol

Ankara'daki kitabevleri, kitapların çıktığı Küre yayınlarından yeni baskılar bekliyor.

Kızılay'ın büyük kitapçılarından Akçağ'ın satış görevlisi İlhan Erdoğan, Davutoğlu'nun Stratejik Derinlik ve adlı kitaplarına ilginin son günlerde art seo tığını belirtti.

Raftaki son kitabı eline alan Erdoğan, "Yayınevini sürekli arayıp rahatsız ediyoruz. Kitapların bugün-yarın gelmesini bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Kurtuba Kitabevi'nin Müdürü Ahmet Duruk da Davutoğlu'nun önceden de takip edilen bir yazar olduğunu belirterek, "Bakanlığa geçince öğrencilerden, sade vatandaşlara kadar herkes kitaplara yoğun ilgi gösterdi." dedi.

Duruk, mevcut durumda siparişlere yetişemeyen yayınevinin de işinin zor olduğunu kaydetti.

Kurtuba'nın müdavimlerinden bürokrat Ziya Badur ise Davutoğlu'nun dışişleri bakanı olarak dış politikada teoriden pratiğe geçme imkânı bulduğunu dile getirdi.

Stratejik Derinlik adlı kitabın herkesin harcı olmadığı yorumunu yapan Badur, Ahmet Davutoğlu'nu ise hem bürokrasinin hem halkın, hem de yabancı hükümetler ve uluslararası kuruluşlarının istediği bir dışişleri bakanı olarak niteledi.

Ahmet Davutoğlu'nun 2001'de yayınlanan ", Türkiye'nin Uluslararası Konumu" kitabı, 30 baskı yapmış ve 300 bin civarında satış rakamına ulaşmıştı.



Kategori : MAGAZİN