Erdoğan Ankara için ne istedi?

Erdoğan Ankara için ne istedi?
Başbakan, Ankara'da uluslararası toplantılar için gerekli mekanların azlığından şikayet etti ve sayının artmasını istedi.Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bugün turizm alanında öyle bir noktaya geldik ki her bir şehrimiz kendi değerleriyle, kültür ve potansiyeli ile markalaşmaya ve dünya şehirleriyle yarışmaya başladı'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Dünya Göz Hastanesinin açılışının ardından Rixos Grand Ankara Oteli'nin açılış törenine geçti. Otelin giriş kapısında, eşi Emine Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve Çelikler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Çelik ile kurdeleyi keserek oteli hizmete açtı.

Açılışın ardından otelde verilen akşam yemeğine katılan Erdoğan, yemek öncesinde yaptığı konuşmada, turizm sektöründe çalışan firmalara hükümetin her türlü desteği verm mikro beton uygulama eye hazır olduğunu ifade etti.

Rixos Grand Ankara gibi beş yıldızlı otellerin artmasıyla sektörde birçok açığın kapanmaya başladığını belirten Erdoğan, 6 yıl önce göreve geldiklerinde uluslararası toplantıların düzenleneceği mekanlar konusunda sıkıntılar yaşandığını anlattı.

Ankara'nın, uluslararası toplantılarda çok rahat hareket edilebilecek merkez olması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, ''Zira başkent ama 'Kaç tane beş yıldızlı otelimiz var?' dersek o zamanlarda bunlar parmaklarımızın sayısını geçmiyordu. Tabii bu övünülecek bir şey değil. Bu sayının artması gerekiyor'' diye konuştu.

İstanbul ve Antalya'nın kongre turizmi açısından çok farklı bir noktaya geldiğine işaret eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''İstanbul özellikle kongre turizminde çok farklı bir noktaya geldi. Başkentimiz de yerli ve yabancı misafirlerimize ev sahipliği yapacak 440 yatak kapasiteli ve geniş toplantı salonları olan bir otele kavuşmuş oldu. Otel, sadece başkentimiz için değil, ülkemiz için de önemli bir kazanımdır. Bugün turizm alanında öyle bir noktaya geldik ki her bir şehrimiz kendi değerleriyle, kültür ve potansiyeli ile markalaşmaya ve dünya şehirleriyle yarışmaya başladı.

Türkiye'ye 2002 yılında gelen turist sayısı 13 milyon iken 2008 yılında bu rakamın 26 milyona yükseldi. 2008 yılı verilerine göre Türkiye, dünya turizm pazarında turist sayısı açısından yedinci durumda. Turizm gelirleri açısından ise onuncu sırada. Bu, nasıl bir sıçrama içerisinde olduğumuzu açık net gösteriyor. Bunu yeterli görmüyoruz, daha iyi olması lazım. Turizme kum, deniz ve güneş olarak bakmıyoruz. Sağlık, inanç ve yayla turizmine de el atmamız lazım. Kültürel varlık noktasında çok büyük bir potansiyele sahibiz. Bunlar bugüne kadar ihmal edildi ve ele alınmadı. Sadece vakıflarda restore ve renove ettiğimiz eser sayısı 3 bin 300'ü geçti. Bin 500'ü Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ele alındı. Bunlarla beraber Türkiye büyük bir sıçrama içerisinde. Bunları hızla artırarak yola devam edeceğiz. Çelikler Holding'e çok teşekkür ediyoruz. Ülkemizin geleceğine önemli bir yatırım bu.

İşin işletme yönüne gelince Rixos Grup, bu noktada her geçen gün büyüyor, ilerliyor. Yurt dışında 3 tesis daha kuracaklarının müjdesini aldık. Biz devlet olarak bunların arkasında olacağız. Çünkü, bunlar Türkiye'nin tanıtımına katkıda bulunuyorlar.''

Açılışa, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in yanı sıra çok sayıda davetli de katıldı.

Erdoğan, daha sonra otelde doktoru Koray Gürsel ile Selin Güler'in nikahına katılarak, nikah şahitliği yaptı.



Kategori : POLİTİKA