Küçük Prens bu kez bir çizgi roman

  • Ana Sayfa
  • Küçük Prens bu kez bir çizgi roman
Küçük Prens bu kez bir çizgi roman
Küçük Prens yaşam, sevgi, aşk hakkında derin anlamlar içeriyor ve bir çocuğun gözünden büyüklerin dünyası anlatılıyor.Abone ol

Küçük Prens kitabını okumayan yoktur. Hemen her yaştan okuyucunun hayatının belli bir dönemini süsleyen Küçük Prens yaşam, sevgi, aşk hakkında derin anlamlar içeriyor ve bir çocuğun gözünden büyüklerin dünyası anlatılıyor. Dünya çocuklarına bir armağan olarak nitelendirilen kitap ilk basıldığı yıldan bu yana pek çok dile çevrildi. Romanı Türkiye’de okuyucularla buluşturan bu kez Genç Turkuvaz yayınları oldu.

’in, Genç Turkuvaz’ın ilk çizgi romanı olduğunu söyleyen Genel Yayın Yönetmeni İlknur Özdemir Küçük Prens’in Türkiye’deki yayın hakkını alarak okurlarını henüz çocuk yaştayken kazanmayı hedeflediklerini anlatıyor: ‘Genç Turkuvaz ile bundan böyle çocuk ve gençlik kitaplarıyla da okurlarla buluşacağız. Çünkü bugünün çocukları geleceğin gençleri ve yetişkinleri olacak. Biz onları, okuma alışkanlığının kazanıldığı yaştayken okurlarımız yapmak istiyoruz. Bunun için Küçük Prens’in yanı sıra beş kitaplık Cedric adlı bir çizgi roman dizimiz var. Yeni çocuk kitaplarımız da çıkıyor.’

Abur cubur peşinde macera

İngiliz yazar ve müzisyen Alexander McCall Sm nasıl reklam veririm ith’in çocuklar için kaleme aldığı birbirinden keyifli Abur Cubur Peşinde dizisinin ilk iki kitabı Günışığı Kitaplığı’ndan çıktı. Dizinin bu ilk iki kitabı ve çocukların çok sevdiği yiyeceklerin az bilinen yolculuğunu, eğlenceli ve sürükleyici maceralarla kurguluyor. 3-8 yaş aralığındaki çocukları hem eğlendiren hem de onlara okumayı sevdiren dizinin davamı olan Çubuk Makarna Düğümü ve Halka Çörek Zinciri ise bu ay çıkıyor. Bu kitaplarda çocuklukta edinilen deneyimlerin önemine dikkati çeken yazar, düşle gerçeği ustalıkla bir araya getiriyor. Dizi, özellikle 2, 3 ve 4’üncü sınıf öğrencileri için ideal.

Bu kitapta büyücüler sahnede

Genç Turkuvaz Kitap dünyaca ünlü fantastik romanların yazarı Ian Irvine’in Büyücünün Kulesi 1: Diken Kalesi ve Büyücünün Kulesi 2: Devin Mağarası’nı gelecek hafta yayımlıyor. Dizinin ilk kitabının konusu şöyle: Büyülü şehir Meadowhythe’da yaşayan Tamly ile en iyi arkadaşı Kym, birbirinden siyahla beyaz kadar farklıdır. Kym’in parmak uçlarından sihirler fışkırır; Tamly’deyse sihirden eser yoktur. Yaşadıkları kasaba kötü büyünün etkisi altına girince, bu yaramaz ikili Büyüler Kitabı’nı kötü Büyücü Lord Harshax’tan çalmaya karar verir. Ama bunu başarabilmek için önce yeteneklerini birleştirip ekip olmaları gerekir. Soluk kesen büyülü serüven dizisinin ikinci kitabında ise kötülüğün yok olmadığı, en beklenmedik anda uyanacağı anlatılıyor.

Gılgamış Destanı yeniden yazıldı

günümüzden yaklaşık dört bin 300 yıl önce yazılmış, bilinen en eski yazınsal metin. Ölümsüzlük, bilgelik, kardeşlik ve kahramanlık üzerine yazılmış bu destanı Bilgin Adalı gençler için yeniden yazdı. Mustafa Delioğlu’nun resimlediği ve YKY’den çıkan 96 sayfalık kitap gelmiş geçmiş en büyük kahramanı anlatıyor.

Çınar ağacında yüksek tansiyon

Mizah ustası Behiç Ak’ın çocuklar için yazıp resimlediği kitaplar arasında bir başyapıt niteliği taşıyan 23 yıl sonra Günışığı Kitaplığı’ndan yayımlandı. Kitapta Behiç Ak, küçük okurları ortak mirası korumak, anılara ve değerlere sahip çıkmak üzerine düşündürüyor. Gerçeküstü renkler ve ayrıntılarla bezeli desenleriyle bir klasik olarak kabul edilen kitap, insanın yok etmeye eğilimli doğasını, gerçekçi ama umut dolu öyküyle eleştiriyor.

Küçük Memo babasını arıyor

Senarist ve yazar Sevgi Saygı, adlı ilk çocuk romanında okurlarını, gerçeküstü öğelerle örülü, heyecanlı bir maceraya davet ediyor. Kitabın kahramanı Memo’nun tuttuğu günlüğün sayfalarında ilerleyen küçük okurlar, Memo’nun babasının izini sürmek için gösterdiği kararlı çabaya ve Derinsu’yla giderek vazgeçilmez olan arkadaşlığına tanıklık ediyor. Soluksuz bir dedektiflik öyküsünün gizemiyle dolu roman, güçlü kurgusu, inandırıcı kahramanlarıyla aynı zamanda çocuk edebiyatına nitelikli eserler kazandıracak yeni bir yazarın da müjdesini veriyor. Günışığı Kitaplığı’ndan çıkan çocuk romanı 8-12 yaş aralığındaki çocuklar için ideal.

Calvino’dan Varolmayan Şövalye

Italo Calvino’nun İkiye Bölünen Vikont ve Ağaca Tüneyen Baron’dan sonra Atalarımız üçlemesinin son halkası ’nin resimli baskısı ilk kez Türkçede. Varolmayan Şövalye’nin kahramanı Agilulfo, çok yiğit, cesur. iyi yürekli ve soylu bir şövalye olmakla beraber, bir tek kusuru vardır: Varolmamak. Daha doğrusu parlak bir zırhtan ibarettir ama içi boştur. Onun karşı kahramanı ise bedensel varlığa sahip ama akıldan yoksun Gurdul’dur. Biri bedensel varlıktan, diğeri bilinçten yoksun bu iki kahraman aslında varolan ile varolmayanın çatışmasını anlatıyor. YKY’den çıkan Varolmayan Şövalye, ilk kez her yaştan okura hitap eden bu resimli baskısıyla Türkçede. (Aslı Dağarcıkoğlu)



Kategori : MAGAZİN