Namaz duasında kurşunlandı

Namaz duasında kurşunlandı
O köyün imamı daha 24 yaşındaydı. Tam namaz duası yapmak üzere cemaate yüzünü dönmüştü. Keleşlerin kurşununa hedef oldu. Abone ol

Bilge Köyü'nde katledilenler arasında hayatını kaybeden köyün hocası 24 yaşındaki Kazım'ın hayat hikayesi insanın içini acıtıyor. Köylüler Kazım Hoca'ya "Bu köye göbeğine kadar sakallı hocalar geldi, kızlarımızı onlara emanet etmedik. A seo öğren ma sen başkasın" diyorlardı. O gece dua etmek için cemaate döndüğünde kurşunlandı.

Hürriyet'ten Okan Konuralp'in haberine göre; 29 ay önce bir ocak sabahı annesi Neriman ve babası İzzet’le birlikte girdi Bilge Köyü’ne...

İlk görev yeriydi ve aklında ardında bıraktığı üç kız kardeşi vardı. İki yılın sonunda yeni tayin hakkı olacak, yine Batı’ya dönecekti!

KİMSE CAMİDE NAMAZ KILMIYORDU TA Kİ O GELENE KADAR

1984’de Bolu’nun Kıbrısçık İlçesi’nin Kızık Köyü’nde doğmuş, o güne kadar Doğu’yu hiç tanımamıştı. Yine de zorlanmadan diyalog kurdu köylülerle.

Uzun süredir kullanılmayan köy camisini yeniden ibadete kazandırdı. Fakat köylüler evde namaz kılmaya alışmıştı. O yüzden camide namaz kılarken uzun süre yapayalnızdı.

ÖNCE SERHAT ÇELEBİ GİRDİ

İşe çocuklardan başladı. Derslerinde yardımcı oldu, vakit buldukça da onlarla oyun oynadı. Bu ilgiyi gören köylülerin ona bakışları değişti. Ve bir gün, bir öğle vaktinde caminin kapısından Serhat Çelebi içeri girdi. Onu Hacı Cemil izledi. Aylar sonra artık vaaz verebileceği bir kalabalığa kavuştu camisi.



Kategori : GÜNCEL