Yazıcıoğlunun koltuğuna 7 aday

  • Ana Sayfa
  • Yazıcıoğlunun koltuğuna 7 aday
Yazıcıoğlunun koltuğuna 7 aday
Yazıcıoğlu'nun koltuğuna kim oturacak? 24 Mayıs'ta büyük kurultaya gidecek BBP'de genel başkan adayları netleşmeye başladı. Abone ol

Genel Başkan Yalçın Topçu, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Hasan Çağlayan, eski Nizam-ı Alem Ocakları Genel Başkanı Tuna Koç, eski Bakan Namık Kemal Zeybek, Genel B seo aşkan Yardımcısı Ahmet Şanverdi, eski Kayseri Milletvekili Recep Kırış ve Lütfi Şehsuvaroğlu, genel başkanlık için adı geçen isimlerden.

Topçu, 'Büyük Birlik terbiyesi'ne göre kurultaya tek aday ve tek listeyle gidilmesi gerektiği görüşünde. Bunun için, Yazıcıoğlu'nun 40 yıllık siyaset yürüyüşünde yanında bulunmuş herkesi bir araya getirerek büyük bir kurul oluşturuyor. Kurul, başkanlık için adı geçenler arasından tek isim üzerinde karar kılacak.

Adaylardan Yalçın Topçu, "İstişare sonucu ismim üzerinde karar kılıp bana teklif yapılırsa adaylığı düşünürüm. Ancak ikinci bir aday çıkarsa asla aday olmam." diyor. Şehsuvaroğlu da geminin sağ salim limana ulaştırılması gerektiğini ifade ediyor. Şehsuvaroğlu, "Nasıl Muhsin Yazıcıoğlu'nu aramızdakilerin önde geleni olarak görüp seçtiysek, yine bu vasıfta birini içimizden çıkarabileceğimiz kanaatindeyim." ifadelerini kullanıyor.



Kategori : POLİTİKA