Erdoğanı bitirecek CD iddiası

Erdoğanı bitirecek CD iddiası
"Ergenekon” davasında şok sözler! Tutuklu sanık Özgür, Erdoğan'la ilgili bir CD'den bahsetti. O, CD için cinayet bile işlenirmiş! Abone ol

"Ergenekon” davasının bugünkü duruşmasında tutuksuz sanıklardan gazeteci Hayrullah Mehmet Özgür'ün savunması ve çapraz sorgusu tamamlandı. Özgür, mahkemede Erdoğan'la ilgili ilginç bir CD'nin varlığından da bahsetti!

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada kısa bir savunma yapan Özgür, meslek hanesinde “gazeteci” yazan sıradan bir vatandaş olduğunu belirterek, “AK Parti muhalifi olduğu için işsiz kaldığını” öne sürdü.

Bir vatansever olduğunu söyleyen Özgür, Cumhuriyet'i savunma mücadelesine sonuna kadar devam edeceğini kaydetti.  Daha sonra geçilen çapraz sorguda, savcı Mehmet Ali Pekgüzel seo öğren 'in, “Ultra Türkler Geliyor” adlı yazısındaki “Ergenekon bunlar mıydı?”, “Ergenekon ya da Ultra Türkler, bunlar kimdir?” şeklindeki ifadelerinin ne anlama geldiğini sorması üzerine Özgür, Ergenekon'un, Türklerin çok önemli bir efsanesi olduğunu belirterek, “bu yazının yazıldığı dönemde Türkiye'nin, devletin kırmızı çizgilerinin kaybolduğu umutsuzluk verici bir süreçten geçtiğini” ileri sürdü.

ERDOĞAN'I DEVİRECEK
CD VAR İDDİASI!

[PAGE]

ERGENEKON'DA ERDOĞAN CD'Sİ

Bu yazının yaşanmış şeylerden ortaya çıkmadığını aktaran Özgür, “O yazı, 'Postacı' filminde olduğu gibi bir umudu ortaya koymak için yazılmış bir yazıdır. O yazının üzerinden ulusalcılara, milliyetçilere bir mesaj verilmiştir. Bu yazı üzerinden üretilmiş bir iddianameyle bu dava yürüyor” şeklinde konuştu.

“Levent Ersöz, Cem Uzan ve İsmail Yıldız'la birlikte hükümete darbe yapılmasının ele alındığı bir toplantı yapıp yapmadıklarının” sorulması üzerine de Özgür, Cem Uzan grubuna operasyon yapıldığı dönemde bu kişilerle bir toplantı yaptıklarını, “toplantının konusunun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la ilgili bir CD olduğunu” söyledi.

ŞENER ERUYGUR İLE GÖRÜŞME

“Şener Eruygur'la görüşüp görüşmediğinin” sorulması üzerine de Özgür, 2004 yılındaki Yüksek Askeri Şura yaklaşırken Eruygur'un kendisini çağırttığını ve lojmanında görüştüklerini belirtti.

Cem Uzan grubuna operasyon yapıldığı dönemde Süleyman Demirel'den Bülent Ecevit'e pek çok kişiyle neler olduğunu anlamak için görüşme yaptığını, “bu operasyona en iyi açıklamayı getiren Sesar Danışmanlık Şirketi sahibi, tutuklu sanık İsmail Yıldız'la bu şekilde tanıştıklarını” aktaran Özgür, Yıldız'ın daha sonra Star Gazetesi'nde takma isimle köşe yazısı da yazdığını ifade etti.

Savcı Pekgüzel'in, “Özel Kuvvetler Komutanlığından bilgi ve belge aldığınız kimse var mıdır?” sorusu üzerine de Özgür, kitap yazdığı dönemde bu iddiadaki bir kişinin kendisiyle görüşmeye geldiğini, bir şeyler anlattığını, bu anlattıklarının deşifresinin de arama sırasında çantasında bulunduğunu söyledi.
Özgür, “Bana sorarsanız, 'bu iddiaların sahibi kim?' diye, bana göre Fethullah Gülen cemaatidir. 'Adamın biri kitap yazıyor, sen de git şunları anlat' denmiş” şeklinde konuştu.

O CD NEREDE SORUSU?

[PAGE]

Kategori : GÜNCEL