MİTin yayında insan kemikleri

MİTin yayında insan kemikleri
Doğubayazıt İlçesi'nde daha önce asker alan olarak kullanılan ve MİT binasının bitişiğindeki araziden insan kemikleri çıktı.Abone ol

Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nde daha önce asker alan olarak kullanılan ve MİT binasının bitişiğindeki arazide yapılan inşaat kazısı sırasında insana ait olduğu öne sürülen kemiklerle yanmış bir çift ayakkabıya ras seo tlandı. İhbar üzerine olay yerine gelen savcılık inceleme başlattı.

Sarıgöl Mahallesi'nde bulunan ve uzun süre askeri alan olarak kullanılan 2 dönümlük arsayı almak için yaklaşık iki yıl önce sahibi Ahmet Alkan mahkemeye başvurdu. Mahkeme kararıyla arsayı alan Alkan, alanda inşaat kazısı başlattı. Temel kazısı yapılırken bugün saat 14.30 sıralarında insana ait olduğu öne sürülen çok sayıda kemikle yanmış bir çift ayakkabı bulundu.

Arsa sahibinin bilgi verdiği polis kazıyı durdurup çevrede güvenlik önlemi alırken; Doğubayazıt Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Dündar olay yerine gelerek inceleme yaptı. Kemikler ve yanık ayakkabı parçaları numaralandırılarak poşetlere konuldu. Kemiklerin Adli Tıp'taki incelenmesi sonunda insan ya da hayvana mı ait olduğu kesinlik kazanacak. Yetkililer, olayla ilgili önümüzdeki günlerde açıklama yapılacağını belirtti.

Haberin duyulması üzerine Doğubayazıt DTP İlçe Başkanı Yusuf Sögüt, Belediye Meclyis üyeleri ve çok sayıda avukat da olay yerine gelip çalışmaları yakından takip etti.



Kategori : GÜNCEL