Beş ilde tarihi eser operasyonu

Beş ilde tarihi eser operasyonu
Sivas başta olmak üzere Tokat, İstanbul, Ağrı ve Antalya illerinde eş zamanlı yapılan tarihi eser operasyonunda 31 kişi gözaltına alındı. Abone ol

Sivas başta olmak üzere Tokat, İstanbul, Ağrı ve Antalya illerinde eş zamanlı yapılan tarihi eser operasyonunda 31 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Sivas Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı istihbarat çalışmalarında, Sivas ve ilçelerinde ikamet eden İ.Y, S.Y, A.Y, Ö.T, S.Y, G.K, A.Ö. ve H.M.S'nin sürekli birbirleriyle bağlantı içer seo kitabı isinde oldukları, ellerinde bulunan çeşitli nitelikteki tarihi eserleri satmayı amaçladıkları, izinsiz kazı yapmak suretiyle elde ettikleri tarihi eserleri satarak haksız kazanç elde ettikleri, ellerinde bulunan sahte tarihi eserler ile bazı kişileri dolandırdıkları bilgisine ulaşıldı.

Elde edilen bilgiler ışığında şüphelilere yönelik soruşturma başlatan polis ekipleri, zanlıların yakalanması ve suç delillerinin ortaya çıkarılması amacıyla sabah saatlerinde Sivas il ve ilçe merkezleri başta olmak üzere İstanbul, Tokat, Antalya ve Ağrı illerinde eş zamanlı olarak ''Madenci'' kod adıyla operasyon yaptı.

Operasyon kapsamında, ''suç işlemek amacıyla örgüt kurmak'' ve ''örgüt faaliyeti çerçevesinde tarihi eser kaçakçılığı yapmak'' suçlarından söz konusu zanlılarla birlikte toplam 31 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlardan 14'ü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü'ndeki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Diğer 17 şüphelinin sorgusu ise sürdürülüyor.

TARİHİ TAŞHAN'DA KAZI ÇALIŞMASI YAPMIŞLAR

Zanlılardan bazılarının Sivas'taki tarihi Taşhan'ın içerisinde de define bulmak için kaçak kazı yaptığı tespit edildi. Taşhan'daki bir iş yerinin sahibinin de aralarında bulunduğu bazı şüphelilerin, bu kişinin iş yerinin içerisinden başlamak suretiyle gizli olarak kazı çalışması yaptığı, kazı çalışmaları sonucunda tarihi yapının içerisindeki çeşmenin alt bölümüne ulaşarak define bulmayı hedeflediği ileri sürüldü.

Ayrıca, zanlılardan bazılarının madencilikle uğraştığı, bu zanlıların define aramak için yaptıkları izinsiz kazıları madencilik ruhsatıyla resmileştirmeye çalıştıkları iddia edildi.



Kategori : GÜNCEL