Denizlisporun gözü maçta

Denizlisporun gözü maçta
Denizlispor bu hafta karşılaşacağı Fenerbahçe'yi gözüne kestirdi. Başkan Ali İpek'in dikkat çektiği maç başka..Abone ol

Denizlispor Kulübü Başkanı Ali İpek, Turkcell Süper Lig'de 10. sıradan sonraki her takımın düşme ihtimali bulunduğunu, ancak düşen takımın Denizlispor olmayacağını söyledi.

İpek, cumartesi günü deplasmanda karşılaşacakları Fenerbahçe'den çekinmediklerini ifade etti.

Fenerbahçe'nin kalitesinin ortada olduğunu anlatan İpek, ''Türkiye'nin en iyi kadrosuna ve taraftarına sahip bir takım. Fenerbahçe'nin gücü ile kendimizi kıyaslayacak değiliz. Ancak bizim puana ihtiyacımız var. İyi bir maç olsun. Dostluk, kardeşlik çerçevesinde, fair-play kuralları içerisinde geçmesi bizim için daha önemlidir'' diye konuştu.

Küme d seo üşme potasındayken daha önce de Fenerbahçe ile ligin son haftasında maç oynadıklarını hatırlatan Ali İpek, ''Amacımız Fenerbahçe'yi şampiyonluktan ya da UEFA kupasına katılmaktan etmek değil. Denizlispor'u Turkcell Süper Lig'de tutmak için mücadele veriyoruz'' dedi.

YENİDEN YAPILANMA

İpek, Denizlispor'un bu sene sıkıntılı bir dönem geçireceğini sezon başında dile getirdiklerini, bunun sebebinin de yeniden yapılanmaya gitmeleri olduğunu anlatarak, şöyle devam etti:

''Kadromuzu gençleştirdik ve yabancı oyuncularla takviye yaptık. Bu seneyi iyi geçersek, önümüzdeki sene daha başarılı bir Denizlispor olacak. Öze dönüş söz konusu. Altyapıdan gelen futbolcularımız bu sene tecrübe ve ivme kazandılar. Seneye başka bir Denizlispor izlettireceğiz. Ligde 10. sıradan sonraki takımların düşme ihtimali var. Ancak düşen takım Denizlispor olmayacak.''

Her sezon futbolculara yüksek paralar teklif ederek, hem piyasayı yükselten, hem de oyuncuların futbol hayatını tehlikeye sokan takımların çıktığını vurgulayan Ali İpek, Denizlispor olarak hiçbir zaman böyle bir politika izlemediklerini ifade etti.

İpek, şöyle konuştu:

''Piyasayı da alt üst ediyorlar. Oyuncuların futbol yaşantılarını da tehlikeye sokuyorlar. Yüksek para öneriyorlar. Sonra da ödemiyorlar. Oyuncuların durumları da bozuluyor. İster istemez, kulüp de batağa sürükleniyor. Biz bu tür yaklaşımlar içinde olmadık. Biz, kulübün borçlarını ödeme, refah seviyesini yükseltme adına, yeniden yapılanmaya gitmek zorundaydık. Onu da yaptık. Önümüzdeki sene, daha başarılı bir Denizlispor izlettireceğiz.''

HACETTEPE-GENÇLERBİRLİĞİ MAÇI

Hacettepe ile Gençlerbirliği'nin hafta sonu yapacakları maçın sonucunu merakla beklediklerini anlatan İpek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Ligin bitmesine 4 hafta kala, aynı yerde idman yapan, aynı yerde yiyip içen, aynı yerde yatıp kalkan iki takımın maçı var. Bir tanesi düşmüş. Diğeri de düşme potasının içerisinde. Bizimle aynı şartlarda. Bu maçın sonucunu merakla bekliyorum. Maçın sonucuna göre çok büyük tartışmalar yaşanabilir. Bu işin böyle olacağı belli idi. Bu tür takımlar sezon başında oynasaydı belki durum değişebilirdi. UEFA'nın kurallarında, bu durumda müracaat edildiğinde, iptale bile gidebilecek madde var.''



Kategori : SPOR