Üniversiteye kanlı baskın

Üniversiteye kanlı baskın
Azerbaycan'ın Başkenti Bakü silahlı saldırıyla sarsıldı. Akademiyi basan saldırgan ortalığı kana buladı.Abone ol

Bakü'deki Petrol Akademisi'ne düzenlenen silahlı baskında en az 17 kişi öldü. Ölenler arasında Türk öğrenci bulunmuyor.

Başkent Bakü'deki Petrol Akademisi'ne sabah saatlerinde gelen maskeli saldırgan, okulun zemin katından başlayarak taşıdığı Kalaşnikof christmas coffee png marka silahla öğrencileri taradı.

Ajansların verdiği haberlere göre, saldırganın açtığı ateş sonucu, 17 kişi yaşamını yitirirdi. Hayatını kaybedenler arasında 3-4 öğretim üyesinin de bulunduğu bildirildi. Saldırıda 10 kişinin de yaralandığı bildiriliyor.

Akademide çok sayıda Türk öğrenci de eğitim alıyor. Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliğinden alınan bilgiye göre, saldırı sırasında akademideki Türk öğrencilerden ölen ya da yaralanan olmadı.

Elde edilen bilgilere göre okula gelen iki otobüs dolusu özel tim ekibi üniversitede operasyon düzenledi. ANSPRESS ajansının haberine İçişleri Bakan Yardımcısı Vilayet Eyvazov, gazetecilere, saldırganın etkisiz hale getirildiğini kaydetti.

Olay yerine 20 ambulans da sevk edilirken,olayın failleriyle ölü ve yaralıların kimliği hakkında bilgi verilmedi.

Öte yandan bazı görgü tanıkları, saldırının 2 kişi tarafından düzenlendiğini söyledi.

Bu arada geniş güvenlik önlemlerinin alındığı olay yerindeki inceleme ve soruşturmalar sona erdi. Azerbaycan İçişleri Bakanlığı ve Başsavcılığı tarafından kısa süre içinde açıklama yapılması bekleniyor.



Kategori : DÜNYA