Bakan Gönülden bedelli açıklaması

  • Ana Sayfa
  • Bakan Gönülden bedelli açıklaması
Bakan Gönülden bedelli açıklaması
Bedelli askerlik Meclis gündemine alınacak mı? CHP'li milletvekilinin bu yöndeki soru önergesine bakan Gönül yanıt verdi.Abone olMilli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, bedelli askerlik uygulamasına yönelik bir çalışma bulunmadığını bildirdi.

Gönül, CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Köse'nin, ''bedelli askerlik uygulaması için bugüne seo kadar kaç yasa çıkarıldığı, ülke ekonomisine katkısı ve uygulama için yeni düzenleme'' düşünülüp düşünülmediğine ilişkin soru önergesini yanıtladı.

Bugüne kadar bedelli askerlik konusunda, 16 Nisan 1987, 21 Mayıs 1992 ve 2 Kasım 1999 tarihlerinde olmak üzere 3 kez düzenleme yapıldığını belirten Gönül, bedelli askerlik uygulamalarının ülke ekonomisine katkısının kanunun çıktığı yılın döviz kurlarına bağlı olarak değişiklik gösterdiğini bildirdi.

Gönül, Genelkurmay Başkanlığınca her celp yılında belirlenen kaynağın, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyacından fazla olması durumunda, ihtiyaç fazlası olan yükümlülerin temel askerlik eğitimini müteakip, bedel ödeyerek veya kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapmak suretiyle askerlik hizmetlerini yerine getirmiş sayılabileceklerinin Askerlik Kanununda düzenlendiğini anımsatarak, ''Bugün kaynağın ihtiyacı karşılama oranı yüzde 65 olduğundan bedelli askerlik uygulamasına yönelik bir çalışma bulunmamaktadır'' ifadesini kullandı.



Kategori : POLİTİKA