DPÜ, öğrencilerine bir ilki yaşatacak

  • Ana Sayfa
  • DPÜ, öğrencilerine bir ilki yaşatacak
DPÜ, öğrencilerine bir ilki yaşatacak
Dumlupınar Üniversitesi geçen yıl kurulan Tıp Fakültesine öğrenci alımı bu yıl başlatılacak.İlk defa bir Tıp Fakültesi kendi binasında öğrencisini karşılamış olacak.Abone ol

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) bünyesinde geçen yıl kurulan Tıp Fakültesine, 2009-2010 öğretim yılında, 25 lisans öğrencisi alınacağı bildirildi.

DPÜ Rektörü Prof. Dr. Güner Önce yaptığı açıkla seo mada, 2008 yılında kurulan fakültenin modern imkanlara sahip olduğunu söyledi.

Merkez yerleşkede DPÜ Hastanesi faaliyet gösterdiğinden bu konuda altyapının var olduğunu belirten Prof. Dr. Önce, yerleşkede bulunan termal suyun kullanılacağı inşaatı süren Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinin de Tıp Fakültesine bağlı hizmet vereceğini açıkladı.

Tıp Fakültesinin, DPÜ Hastanesini de kapsayacağına işaret eden Prof. Dr. Önce, şöyle konuştu:

''Geçen yıl kurulan Tıp Fakültesine, Yükseköğretim Kurulunun aldığı karar doğrultusunda bu yıl lisans düzeyinde 25 öğrenci alınacak. Söz konusu kadro, ÖSYM'nin bu yıl Haziran ayında yapacağı ÖSS sonrasında yayımlayacağı tercih listesinde de yer alacak. Böylece Türkiye'de ilk kez bir Tıp Fakültesi, ilk öğrencilerini kendi binasında kabul edecek. Ayrıca DPÜ Hastanesinin yanı sıra yerleşkede bulduğumuz termal suyun kullanılacağı inşaatı devam eden 436 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi de Tıp Fakültesi bünyesinde hizmet verecek.''

Prof. Dr. Önce, Diş Hekimliği Fakültesinin 2010 yılında açılması için gerekli iznin alındığını söyledi.



Kategori : GÜNCEL