Allahın işi mi yeryüzü hareketi mi?

  • Ana Sayfa
  • Allahın işi mi yeryüzü hareketi mi?
Allahın işi mi yeryüzü hareketi mi?
Amaç imamları deprem hakkında eğitmekti. Onlar da cemaatini eğitecekti. Ama Işıkara ve Diyanetçi karşı karşıya kaldı. Abone ol

Bilim ve din bir kez daha karşı karşıya geldi. Amaç imamlara, din görevlilerine ve kadınlara deprem hakkında bilgi vermekti. Ama hepten kafalar karıştırıldı.

Seminerde konuşan seo Diyanet İşleri Başkanlığı İç Denetçisi Doç.Dr. İsmail Karagöz, depremin Allah'ın insanların sabrını sınadığı bir imtihan olduğunu söyledi. Prof.Dr. Ahmet Mete Işıkara ise depremin Allah'ın bir imtihanı olmadığını, yeryüzü hareketi olduğunu kaydetti.

Muğla'da, 'Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma' projesi kapsamında imamlara ve kadın din görevlilerine deprem ve zararlarının nasıl azaltılacağı konusunda seminer verildi

AMAÇ: EĞİTİLEN İMAMLAR CEMAATİ BİLGİLENDİRECEK

Türk Kızılayı, 2007 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı'yla protokol imzalayarak deprem ve zararlarının azaltılması konusunda, Türkiye genelinde, birlikte eğitim çalışması yapma kararı aldı. Protokol gereği imamlar ve kadın din görevlileri, doğal afetler konusunda uzman kişiler tarafından eğitilmeye başlandı. Eğitilen din görevlileri de camilere gelen cemaati, öğrendikleri konusunda bilgilendirdi.

DİYANETÇİ KARAGÖZ: ALLAH DEPREMLE SINAR



Kategori : GÜNCEL