O gece ben de oradaydım

O gece ben de oradaydım
DSP'de sular durulmuyor. Sezer'in istifası ve Ecevit'i komaya sokan kavganın yankıları partiyi allak bullak etti.Abone olDSP Adana Milletvekili Mustafa Vural, parti tabanının Zeki Sezer'in istifasını kabullenemediğini ve tekrar genel başkan olarak görmek istediklerini söyledi.

Vural, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, DSP'de bir boşluk yaşandığını, genel başkanlık için aday olanların bu boşluğu dolduramayacağını ileri sürdü.

Zeki Sezer'in, istifa etse dahi partiye karşı sorumluluğunun bitmediğini, bunun gereği olarak da partinin başına tekrar geçmesi gerektiğini savunan Vural, ''Parti tabanı, Zeki Sezer'in istifasını kabullenemedi, yeniden aday olmasını istiyoruz. Sayın Sezer, seo tekrar dönerse ne diyecekler? 'Sözünden caydı, bu da klasik siyasetçi' diye eleştirilecektir. Ama sorumluluk almak her şeyi göze almaktır'' dedi.

DSP Kurucu Genel Başkanı Rahşan Ecevit'in, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alemdar Yalçın'ı genel başkanlık için önerdiğini ve muhtemelen açıklanacağını kaydeden Vural, ''Alemdar Yalçın'ı kısa süre de olsa tanıdım. Bir zamanlar partimizde, toplumsal kalkınma projelerinin başkanıydı. İletişim uzmanı bir bilim adamıdır. Çok kıymetli çalışmalar yapmıştır. Kibar, nazik bir insandır ama yeterli değildir. Bana göre, hanımefendinin arayışı partiye genel başkan arayışı değil, vakfa başkan arayışıdır'' diye konuştu.

İstanbul Bağımsız Milletvekili Ahmet Tan'ın, Bülent Ecevit ile Zeki Sezer arasında tartışma yaşandığı yönündeki açıklamalarına da değinen Vural, şunları söyledi:

''. Zeki Sezer, Fikret Bila'ya o geceden önce bir açıklamada bulunmuştu. 'Ben genel başkan olayım, başbakan başka birisi olsun' demişti. Ahmet Tan, bu yazıyı okuyunca şiddetle karşı çıktı, 'Bu nedir? Bu ne böyle? Olur mu böyle şey? Sakın bu düşüncelerini başka yerde açıklama' dedi. Sezer'in, bu projesini, daha önceden Ecevitler ile paylaştığını da biliyorum. 'Solda partiler birleşsin, biraraya gelsin' diye çağrı yapılmıştı.

Sayın Karayalçın da olumlu karşılamıştı. Ahmet Tan, Karayalçın'ın bunu kabullenmesine köpürdü, kızdı. Tan, cebinden bu haberle ilgili gazete kupürünü çıkararak 'bu ne?' diye sordu? Tartışmayı fitilledi. Hayatımda en çok utandığım geceyi yaşadım o masada. Hanımefendi devreye girdi, tartışma yarım saat kadar sürdü, sürmedi, sonra ayrıldık. Dışarıda da tartışmalar sürdü. Sayın Bülent Ecevit, tekrar görüşmek istediğini söyledi, 'akşam eve bekliyoruz' dedi. O gün de GATA'ya kaldırıldı maalesef. Ben de sizinle üzüntülerimi paylaşmak istedim.''

Vural, bir gazetecinin sorusu üzerine, Bülent Ecevit'in o akşam sadece bir kere konuştuğunu, Ahmet Tan'a ''Partiyi siz mi yönetiyorsunuz, ben mi yönetiyorum? Ne var bunda? Benim önerimdi, ben randevu verdim, Sayın Karayalçın'da gelip benimle konuştu'' dediğini söyledi.



Kategori : POLİTİKA