Katliam töre değil sosyolojik olay

  • Ana Sayfa
  • Katliam töre değil sosyolojik olay
Katliam töre değil sosyolojik olay
Mardin'de çoluk çocuk 44 kişi öldürüldüb. Kimisi töre diyor kimisi başka bir şey. Peki sosyologlar ne diyor?Abone ol

Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Tülin İçli, Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyündeki saldırının henüz tanımlanmamış bir sosyolojik olay olduğunu s seo öyledi.

Töre ve namus cinayetleri üzerine yaptığı akademik çalışmalarla tanınan Prof. Dr. Tülin İçli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyündeki saldırıda 44 kişinin öldüğünü ve 6 kişinin yaralandığını hatırlatarak, kanlı saldırıda hayatını kaybedenler arasında 6'sının çocuk, 3'ü hamile olmak üzere 16 da kadının yer aldığını vurguladı.

TÖRE CİNAYETİ DEĞİL

Olay sonrası yakalanan zanlıların ifadeleri doğrultusunda, saldırının geçmişe dayalı bir husumet ve aileler arasında arazi anlaşmazlığı ile bir tecavüz olayından söz edildiğini dile getiren Prof. Dr. İçli, söz konusu iddialar sonrası gerçekleştirilen saldırının kesinlikle ''töre cinayeti'' olarak değerlendirilemeyeceğini kaydetti.

''Bu olayı bir töre cinayeti olarak adlandırmak yanlıştır. Mardin'deki katliam henüz tanımlanmamış sosyolojik bir olaydır'' diyen Prof. Dr İçli, sözlerine şöyle devam etti:



Kategori : GÜNCEL