En çok taraftar kimde?

En çok taraftar kimde?
Hep tartışılır 'en çok taraftar kimde?' diye. Galatasaray mı Fenerbahçe mi? Yine öyle bir araştırma varAbone ol

Galatasaray taraftar sayısı bakımından, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı geride bıraktı

Aylık pazarlama iletişimi dergisi MediaCat, Mayıs 2009 sayısında TGI işbirliğiyle futbol taraftarlarının tüketici olarak profilini çıkardı.

EN EĞİTİMLİ TARAFTARLAR

‘Üç Büyükl seo er’in taraftarlarının eğitim durumlarına baktığımızda ise en eğitimli taraftar kitlesinin Fenerbahçe’de olduğunu görüyoruz. Fenerbahçelilerin yüzde 39,30’u lise ya da daha üst eğitim düzeyinde. Beşiktaşlılarda bu oran yüzde 37,50 iken Galatasaraylılarda 37,06. Beşiktaşlılar ayrıca ‘Üç Büyükler’ arasında resmi eğitimi bulunmayanların oranının en yüksek olduğu taraftar grubu.

EN ÇOK TARAFTAR KİMDE?

Araştırmanın en can alıcı verisi takım taraftarları dağılımı ile ilgili. Ülkemizde de sık sık yaşanan “hangi kulübün taraftarı daha fazla?” tartışmalarını belki de tekrar ateşleyecek olan bu veride herhangi bir takım tuttuğunu söyleyen 15 yaş üstü kitlenin tuttuğu takımlara göre dağılımı belirtiliyor.

Aralık 2008 itibariyle en fazla taraftar Galatasaray’da. Bir takım taraftarı olduğunu söyleyenlerin yüzde 39,70’i Galatasaraylı. Galatasaraylıları yüzde 32,40’lık oranıyla Fenerbahçeliler takip ediyor. Beşiktaşlıların oranı yüzde 18 iken Trabzonspor taraftarı olduğunu söyleyenlerin oranı yüzde 3,9. Beşinci sırada ise yüzde 1,45’lik oranla Bursaspor taraftarları bulunuyor. ‘Diğer’ takım taraftarları ise kitlenin yüzde 4,55’ini oluşturuyor.



Kategori : SPOR