Küçük ikizler açlıktan mı öldü?

  • Ana Sayfa
  • Küçük ikizler açlıktan mı öldü?
Küçük ikizler açlıktan mı öldü?
Babanın bir işi yoktu.. Kira ödeyemedikleri için sürekli evden atılıyorlardı. Karınlarını yakınlarının verdikleri yiyeceklerle doyuruyorlardı. Abone ol

Adana'da evde aniden rahatsızlanarak hayatını kaybeden 9 aylık ikiz kardeşlerin ölümü şüpheli bulundu. Anne babanın durumunun iyi olmadığı, evdeki yaşam şartlarının kötü olduğu belirlendi. İkizlerinin iyi beslenemedikleri ve iyi bakılmadıkları için öldüğü sanılıyor.

Alınan bilgiye göre, merkez Seyhan ilçesinde oturan Murat ve Yasemin Öğüten çifti, 9 ay önce dünyaya gelen ikiz çocukları Çağrı ve Yağmur'un ani bir rahatsızlığın ardından hareketsiz kaldığını fark etti. İkizlerde hayati belirtilerin olmaması üzerine aile, durumu 112 Acil Servis'e bildirdi. Olay yerine gelen sağlık eki seo pleri, ikizlerin öldüğünü belirledi.

Daha sonra eve gelen belediye doktorunun ölümün şüpheli olduğunu bildirmesi üzerine, olay yerine gelen polis ekipleri evde inceleme yaptı.

Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri, çocukların uyudukları beşikten kaldıkları odaya, verilen gıda maddelerine kadar tüm detayları inceleyerek, gerekli numuneleri aldı.

Cumhuriyet Savcısı da adli tıp uzmanıyla yaptığı değerlendirme sonucu, bünyeleri zayıf görünen, ancak darp ve cebir izine rastlanmayan çocukların ölümünün şüpheli görülmesi üzerine otopsi yapılmasına karar verdi. Savcı tarafından olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Eski İstasyon Polis Merkezi tarafından anne ve babanın ifadesi alınırken, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğine bağlı bir ekip de olayla ilgili çalışma yürütüyor.

İKİZLER AYNI TABUTTA

Aynı beşikte büyütülen ikizler, Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılırken de aynı tabutta taşındı.

Savcının incelemesi ve cesetlerin taşınması sırasında gözyaşlarına hakim olamayan anne, fenalık geçirdi. Ambulansla Adana Devlet Hastanesine götürülen anne ve baba kısa süreli tedavinin ardından, yeniden eve gönderildi. Yakınları tarafından güçlükle sakinleştirilen anne Yasemin Öğüten, ''onların mama vaktiydi, acıkırlar; beslemem gerekir. Ben şimdi kimin beşiğini sallayacağım? Yavrularıma doyamadım. İkisinin de gülümseyişleri gözümün önünde, hadi kalkıp gülün bana'' diyerek gözyaşı döktü.


-İHMAL VE BAKIMSIZLIK ÜZERİNDE DURULUYOR-


AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, konuyla ilgili yürütülen soruşturmada, ailenin ihmali ve çocuklara yeterli bakımın sağlanamaması ihtimalleri üzerinde duruluyor.

Sık sık rahatsızlanan çocukların doğumdan bir ay sonra hastanede tedavi gördüğü, birkaç gün önce de öksürük şikayetleri olduğu öğrenildi.

Uzun süredir işsiz olan Murat Öğüten'in çeşitli firmalarda işçilik yaptığı, düzenli işi olmadığı öğrenildi. Olayın yaşandığı eve de yaklaşık 2 hafta önce taşınan ailenin, aynı mahallede kira ödeme sorunları nedeniyle 3-4 ev değiştirdiği belirlendi.

Çiftin yaşadığı evde de yaşam koşullarının iyi olmadığı gözlemlenirken, aileden ve yakınlarından gelen yardımlarla geçimlerini sağladığı öğrenildi.



Kategori : GÜNCEL