Mardin katliamında 4 gözaltı

Mardin katliamında 4 gözaltı
Mardin'de yaşanan felaketle ilgili yürütülen soruşturma sürüyor. Akşam saatlerinde 4 kişi daha gözaltına alındı.Abone ol

Mardin'in Mazıdağı İlçesi'ne bağlı Bilge Köyü'nde dün akşam nişan töreni sırasında düzenlenen ve 44 kişinin yaşamını yitirdiği katliam ile ilgili sürdürülen soruşturma kapsamında gözaltına alınanların sayısı mikro beton uygulama 12'ye ulaştı.

Mazıdağı Jandarma Karakolu'nde ifadeleri alınan tüm zanlıların 'Çelebi' soyadlı olduğu öğrenilirken, devam eden soruşturma kapsamında yeni gözaltıların olabileceği de öne sürüldü.

ÖNLEMLER SÜRÜYOR

Bu arada olaydan sonra Bilge Köyü ve çevresinde alınan yoğun güvenlik önlemleri sürüyor. Köye giriş ve çıkışlar yine jandarma kontrolunda gerçekleştiriliyor.

43 KİŞİ TOPRAĞA VERİLDİ

Mardin'in Mazıdağı İlçesi'ne bağlı Bilge Köyü'nde dün akşamki katliamda hayatlarını kaybeden 44 kişiden 39'u Mardin'de toprağa verildi. Otopsileri tamamlandıktan sonra köye getirilen katliam kurbanlarının cesetleri vakit geçirilmedin defnedildi. Köy çıkışında dozerlerle açılan mezarlıkta defin işlemi gece saat 21.30'a kadar sürdü.

Damat Habip Arı ile anne ve babasıyla kardeşi ise Diyarbakır'da toprağa verildi.  Katliamda ölenlerden imam 24 yaşındaki Kazım Ozan'ın cenazesi memleketi Ankara'nın Beypazarı İlçesi'nde öğleden sonra toprağa verilecek



Kategori : GÜNCEL