Perinçekin avukatı yine şaşırttı!

  • Ana Sayfa
  • Perinçekin avukatı yine şaşırttı!
Perinçekin avukatı yine şaşırttı!
''Ergenekon'' davasının tutuklu sanıklarından İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek'in avukatı Mehmet Cengiz bu kez mahkemeyi şaşırttı!Abone ol

''Ergenekon'' davasının tutuklu sanıklarından İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek'in avukatı Mehmet Cengiz, Danıştay'a saldırı ile ''Ergenekon'' davalarının birleştirilmesiyle amaçlananın, ''önce tahliye, ardından da zaman aşımı nedeniyle sanıkların cezalandırılmamasını sağlamak'' olduğunu iddia etti.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada söz alan tutuklu sanık emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin, Savcı Zekeriya Öz'ün ''yargı adil olmalıdır'' dediğini belirterek, 2 yıldır tutuklu olduğunu, kendisi için suç delili olarak gösterilen telefon kayıtlarının 6 ay geçtikten s seo onra geldiğini, iddianamenin ise 13 ayda hazırlandığını söyledi.

RTÜK'ün, ''Ergenekon'' davası hakkında çıkan haberleri titizlikle incelediğini söylemesine rağmen hakkında pek çok yalan haber çıktığını ifade eden Tekin, ''Silivri'de Ergenekon Kazısı'' başlıklı bir haberde, akrabasına ait olduğu iddia edilen çiftlik evinde yapılan cephane aramasından bahsedildiğini kaydetti. Tekin, ancak Silivri'de çiftliği olan akrabası bulunmadığını, ayrıca söz konusu aramada cephaneye de rastlanmadığını anlattı.

''İddia makamının bu tür haberlerin yapılmasına göz yumduğunu'' savunan Tekin, ''Hukuken cezalandıramayacakları insanları bu tür yalan yayınlarla, iftiralarla toplum nezdinde mahkum etmekti amaçları. Sayın Başkanım, bunlara niçin engel olmuyorsunuz? Bizi arenaya aslanların arasına atsanız, aslanlarla çarpışırız, ama bizi farelere kemirtiyorsunuz'' diye konuştu.

Tekin, bu yolla ''asıl Ergenekon'un sanal Ergenekonlar üzerinden çalışmalarına devam ettiğini'' öne sürdü.

Bostancı'da çıkan çatışmada ölü ele geçirilen Orhan Yılmazkaya ile 35 telefon görüşmesi yaptığı yönünde haberler çıktığını da belirten Tekin, isminin bu olaya karıştırılmasının maksatlı olduğunu söyledi.

Kemal Kerinçsiz'in avukatı Tolga Akalın, ATO Başkanı Sinan Aygün ile müvekkili arasında davaya ilişkin benzerlikleri anlatarak, Köksal Şengün'ün başkanlık yaptığı İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce tahliye edilen Aygün'ün konumu dikkate alınarak serbest bırakıldığını savundu.

Akalın, ''Mahkemenizden Sinan Aygün adaleti istiyorum'' dedi.

İP Genel Başkanı Doğu Perinçek'in avukatı Mehmet Cengiz, ''Ergenekon'' ile Danıştay'a saldırı davalarının birleştirilmesi girişiminin ''sahte kanıt yaratma çabası ve Danıştay dosyası sanıklarını kurtarma operasyonu'' olduğunu ileri sürdü.

''Birleştirmeyle amaçlananın, önce tahliye, ardından da zaman aşımı nedeniyle sanıkların cezalandırılmamasını sağlamak olduğunu'' iddia eden Cengiz, ''Benim müvekkillerimle Alparslan Arslan ve Osman Yıldırım'ı yan yana oturtamazsınız. Davaların birleştirilmemesini istiyoruz. Mahkeme, Danıştay'a saldırı ve Cumhuriyet Gazetesi'nin bombalanması kısmını 'Ergenekon' davasından ayırarak, Ankara'ya göndermeli'' şeklinde konuştu.



Kategori : GÜNCEL