Çiçekten Eroğluna kutlama

Çiçekten Eroğluna kutlama
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, KKTC Başbakanı Derviş Eroğlu'na kutlama mesajı gönderdi. Abone ol

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, KKTC Başbakanı Derviş Eroğlu'na kutlama mesajı gönderdi.

KKTC Başbakanlık Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Çiçek mesajında şunları kaydetti:

''Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Başkanlığınızda oluşturulan Hükümetin göreve başla seo masından memnuniyet duyuyorum. Milli davamız olan Kıbrıs meselesinde önemli bir aşamadan geçildiği bir dönemde kurulan hükümetinizin KKTC'nin kalkınması, gelişmesi ve mevcut ekonomik sorunların aşılmasında önemli başarılara imza atacağına inanıyorum.''

Kıbrıs'ta kalıcı bir uzlaşmanın, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin olduğu kadar Türkiye'nin de hedefi olduğunu belirten Çiçek, mesajında şöyle devam etti:

''Hükümetimiz, Kıbrıs Türk halkının güven, huzur ve refah içinde yaşamasına öncelik vermektedir. Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin ekonomik ve sosyal bakımdan gelişmesi için her türlü desteği sağlamaya devam edecektir. Bu amaçla hükümetinizle yakın işbirliği içinde olacağız. KKTC'nin bütün kurum ve kuruluşlarıyla güçlendirilmesinin çözüm sürecine katkıda bulunacağına ve Kıbrıs Türk tarafının elini güçlendireceğine inanıyoruz.''

AMBARGOLAR

Maruz bırakıldığı haksız ambargolara rağmen KKTC'nin siyasi, ekonomik ve sosyal bakımdan bugün ulaştığı seviyenin kendileri için iftihar kaynağı olduğunu vurgulayan Çiçek, mesajını şöyle tamamladı:

''Her konuda olduğu gibi, yasal ve ahlaki temeli bulunmayan ambargo ve kısıtlamalara uluslararası camia tarafından derhal son verilmesi için birlikte güç ve gönül birliği içinde mücadele etmeyi sürdüreceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, hükümetinize çalışmalarında başarılar diler en iyi dileklerimi ve saygılarımı sunarım.''



Kategori : POLİTİKA