TÜRSAB: Turizmi baltalamayalım!

  • Ana Sayfa
  • TÜRSAB: Turizmi baltalamayalım!
TÜRSAB: Turizmi baltalamayalım!
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği ve Türkiye Otelciler Federasyonunca yapılan ortak açıklamada medyadan hassas olunması istendi.Abone ol

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve Türkiye Otelciler Federasyonunca (TÜROFED) yapılan ortak açıklamada, turizmin, her türlü olumsuz faktöre karşı en duyarlı sektör olduğu vurgulanarak, basından bu konuda hassasiyet göstermesi istendi.

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ve T seo ÜROFED Başkanı Ahmet Barut tarafından yapılan ortak yazılı açıklamada, küresel ekonomik krizin etkisiyle dünya turizminin hız kestiği ve gerileme sinyalleri verdiği bu dönemin zorluklarına rağmen sektörün, Türkiye turizminin büyüme trendini sürdürmek için her çabayı gösterdiği kaydedildi.

Bu çabaların başarılı olmasının, ülkenin, pazar ülkelerde güvenli, sağlıklı ve mutlu tatil geçirilebilecek bir ''varış noktası'' olarak algılanmasına doğrudan bağlı olduğu ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

''Turizm, başta terör ve salgın hastalık riski olmak üzere, her türlü olumsuz faktörlere karşı dünyanın en duyarlı sektörüdür. Ülkemizdeki durumla ilgili olarak, yanlış algılamaya, gerçeği yansıtmayan olumsuz izlenimlerle neden olan asılsız haber ve yayınların turizme ne ölçüde zarar verdiği geçmiş deneyimlerden bilinmektedir. Bu itibarla son günlerde ülkemizde 'domuz gribi paniği' vb. ifadelerle yer alan bazı yazı ve haberlerin olası yansımalarından kaygı duyduğumuzu özellikle vurgulamaz isteriz.

Bu nedenle, ülke turizminin gelişimine büyük önem verdiklerini yakinen bildiğimiz basın yayın organlarının değerli mensuplarının turizm sektörümüzü olumsuz etkileyebilecek hususları hassasiyetle değerlendirecekleri inancıyla bilgilerinize sunarız.''



Kategori : GÜNCEL