Azerilerle sıkı gaz pazarlığı

  • Ana Sayfa
  • Azerilerle sıkı gaz pazarlığı
Azerilerle sıkı gaz pazarlığı
Azerbaycan'la doğalgazın yeni fiyatının belirlenmesi ve Şahdeniz-2 Projesi çerçevesinde Türkiye'ye gaz nakli konuları müzakere edilecek.Abone ol

Botaş Genel Müdürü Saltuk Düzyol'un verdiği bilgiye göre, görüşmelerde doğalgazın yeni fiyatının belirlenmesi ve Şahdeniz-2 Projesi çerçevesinde Türki Yeni sohbet siteleri ye'ye gaz nakli konuları müzakere edilecek. Düzyol, şöyle dedi:

"Taraflar arasında ortak anlayış var. Hem Azerbaycan'ın hem de Türkiye'nin talepleri açısından konu ele alınacak. Önümüzdeki günlerde yeni bir anlaşmaya varılacağını ümit ediyorum. Burada hem Türkiye'nin ilave gaz talebi, hem de mevcut anlaşmadan kaynaklanan bazı küçük sorunlar var. Onların çözümü için görüşmeler yapıyoruz. Aynı zamanda Azerbaycan gazının Batı pazarlarına taşınması konusu da gündemdedir.Bu konular halen ciddi şekilde tartışılıyor.Görüşmelerin iki ülkenin çıkarlarına hizmet edecek bir anlaşmayla sonuçlanacağına inanıyorum."

SOCAR'dan verilen bilgiye göre, doğalgazın fiyatına ilişkin olarak Türkiye'nin vereceği teklifler araştırılacak. Azerbaycan tarafı yapılacak incelemeden sonra kesin tavrını bildirecek. Şahdeniz doğalgazı 2001 yılından buyana Türkiye'ye 120 dolardan satılıyordu.



Kategori : GÜNCEL