Manisada Hıdırellez kutlamaları

  • Ana Sayfa
  • Manisada Hıdırellez kutlamaları
Manisada Hıdırellez kutlamaları
Manisa'da Hıdırellez kutlamalarında 4 bin kaynamış yumurta ve 500 top dağıtıldı, 5 bin kişilik lokma döktürüldü. Abone ol

Manisa'da Hıdırellez kutlamalarında 4 bin kaynamış yumurta ve 500 top dağıtıldı, 5 bin kişilik lokma döktürüldü.

Hıdırellez kutlamaları için Spil Dağı'nın eteklerinde Topkale girişi ile Niobe (Ağlayan Kaya) mevkisinde tören yapıldı.

Manisa Kültür ve Turizm Müd seo ürü Erdinç Karaköse, törende yaptığı konuşmada, Hıdırellez kutlamalarının pazar gününe kadar süreceğini, etkinliklere 19 kurum, kuruluş ve odanın destek verdiğini bildirdi.

Karaköse, iki ayrı yerde yaklaşık 5 bin kişilik lokma döktürüldüğünü, 4 bin kaynamış yumurta ile 500 top dağıtıldığını söyledi.

Topkale'ye dilek tutmak amacıyla gelen vatandaşlara lokma dağıtıldı. Geçen yıllarda izdiham yaşanmasına neden olan top ve yumurta dağıtımı bu kez birden fazla noktada yapıldı ancak yine de kısa süre izdiham yaşandı.

Törenin ardından vatandaşlar, dileklerinin gerçekleşmesi için Hacet Dede Türbesi'nin duvarlarına taş yapıştırmaya çalıştı.

Yöredeki yaygın inanca göre, türbe duvarlarına taş yapışır ve düşmezse dilek gerçekleşiyor.

Genç kızlar ve kadınlar papatyalardan ve kır çiçeklerinden taç yapıp taktı.

Vatandaşlar, Hacet Dede Türbesi'nin yakınlarındaki ağaçlara dileklerinin yazdığı kağıtlar astı. Çocukları olmayanlar yaptıkları beşiği, evlenmek isteyen genç kızlar yüzüğü, üniversite sınavına girecek öğrenciler öğrenim görmek istedikleri fakültelerin isimlerini yazdıkları kağıtları ağaçlara asarak dua edip şükür namazı kıldı.




Kategori : GÜNCEL