Durakın yerine Topbaş!

Durakın yerine Topbaş!
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, belediyeler birliği başkanlığı için Ankara'da nabız yokladı..Abone ol

ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER-ÖZEL

ANKARA- Adana Büyüşşehir Belediye Başkanı ve Belediyeler Birliği Başkanı iken AKP'den ayrılıp, yerel seçimlerde MHP'den aday olup seçilen Aytaç Durak'ın yerine Kadir Topbaş gelecek. MHP'ye g seo eçtikten sonra Başbakan Erdoğan'ın hedefi haline gelen ve Erdoğan'ın seçimlerin iptali çağrısının ardından Belediyeler Birliği Başkanlığından da uzaklaştırılan Aytaç Durak'ın boşalttığı koltuğa, Kadir Topbaş aday.

Haziran ayında yapılcak Belediyeler Birliği Başkanlığı seçimi öncesinde dün Kadir Topbaş, Ankara'ya TBMM'ye geldi. AKP Grup toplantısına katılan topbaş, İNTERNETHABER'in soruları üzerine; "Belediyeler Birliği Başkanlığı'na adayım. Karar seçimle ortaya çıkar. Meclis karar verir" dedi.

Topbaş, Ankara gezisinin nedenini, "Yerel seçimler sonrasında Ankara'ya gelmemiştim. Bir de yeni kabine değişikliği oldu. Yeni bakanlar makamına oturdu. Seçim sonrası yapılan ilk AKP Grup toplantısına katılmak ve yeni bakanları da kutlamak istedim. Bu nedenle Ankara'ya geldim" dedi.

Başbakan Erdoğan ile özel bir görüşme yapmadığını da belirten Topbaş, "Biz saten sayın başbakanımla sürekli görüşüyoruz. Bugün burada özel bir görüşme yok" demekle yetindi. Topbaş, İstanbul ile ilgili sorulara ise, "İstanbul'u İstanbul'da konuşuyoruz" diye yanıt verdi.



Kategori : GÜNCEL