İddia gerçekse Türkiye bitmiş!

  • Ana Sayfa
  • İddia gerçekse Türkiye bitmiş!
İddia gerçekse Türkiye bitmiş!
Öyle bir telefon konuşması ki... Telefondaki Ferda Paksüt. Bu konuşmayı okuyan şoke oluyor... Abone ol

Ergenekon'un ikinci iddianamesinin ek klasörleri arasında yer alan bir telefon kaydında çok vahim bir iddia var. İddiaya göre Anayasa Mahkemesi üyesi Serruh Kaleli AKP'nin kapatma davası öncesinde hesabını kontrol edip "AKP kapatılmasın" demiş.

FERDA PAKSÜT'ÜN İDDİASI

Telefon kon bölgesel zeyıflama çerkezköy uşmasında Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt'ün eşi ve Ergenekon sanığı Ferda Paksüt, AKP'nin kapatma davasında Anayasa Mahkemesi üyesi Serruh Kaleli'nin oy kullanmadan önce 10 dakika ara isteyip telefonla görüşme yaptığını öne sürüyor.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya tarafından 14 Mart 2008'de AKP hakkında açılan kapatma davası 138 gün sonra (30 Temmuz) sonuçlanmıştı.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın başkanlığında 28 Temmuz Pazartesi günü toplanan 11 kişilik heyet, 34 saatlik yoğun bir mesainin ardından davayı karara bağladı. 6 üye kapatma, 4 üye ise Hazine yardımının kesilmesi yönünde oy kullandı. Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç da ret oyu verdi. Böylece AKP kapatılmadı.

10 DAKİKALIK ARADA NE KONUŞULDU?

Üç gün süren karar görüşmelerinin perde arkasına nelerin yaşandığı konusu aradan geçen 10 ay boyunca sır olarak kalmıştı. Ancak Ergenekon sanıklarından Ferda Paksüt'ün ek delil klasörleri arasında yer alan telefon görüşmeleri, AKP hakkındaki davanın karara bağlandığı o 34 saatlik uzun maratonun son dakikalarında nelerin yaşandığına dair şok bir iddiayı gündeme taşıdı.

KARARINI SON ANDA DEĞİŞTİRDİ



Kategori : GÜNCEL