40 bin yıl önceki insan aslında zenci

  • Ana Sayfa
  • 40 bin yıl önceki insan aslında zenci
40 bin yıl önceki insan aslında zenci
Bir mağarada bulunan kafatası kemiği birleştirilerek 40 bin yıl önceki insanın yüzü oluşturuldu. Bu insan Karpat Dağları'nda yaşamış. Abone ol

Biliminsanları, yedi yıl önce bir mağarada bulunan kafatası kemiği parçalarından yola çıkarak İlk eski Avrupalı insanın yüzünü oluşturdu.

Cinsiyetin belirlenmesi mümkün olmadığ seo ından bir kadına mı yoksa bir erkeğe mi ait olduğu bilinmeyen bu yüzün sahibi, bugün Romanya sınırları içinde bulunan Karpat Dağları bölgesinde 35 bin yıl önce yaşamış.

Yüz, bir mağarada bulunan eksik bir kafatası ve çene kemiği temel alınarak kille oluşturuldu.

Uzman Richard Neave, bulunan kemiklerin parçalarında yaptığı ölçümleri ve yüz kemiklerinin kafatasına nasıl yerleştiğine dair bilgiyi temel alarak bu yüz modelini yarattı.

40 BİN YIL ÖNCEKİ İNSAN

Model, BBC'de yayınlanacak olan ve insan ırkının ve evrimin kökenleriyle ilgili 'İnsanın İnanılmaz Yolculuğu' adlı televizyon programında kullanılacak.

Programı sunacak olan Antropolo Alice Roberts Independent gazetesine demecinde, "Gerçekten çok tuhaf. Ben bir biliminsanıyım ve tarafsızım. Ama bu yüze baktığımda 'Hay Allah gerçekten 40 bin yıl öncesinden bir insanın yüzüne bakıyorum' diyorum ve bu çok heyecan verici bir şey" diye konuştu.

HEM ASYALI, HEM AVRUPALI, HEM AFRİKALI



Kategori : GÜNCEL