Ece 101 gün sonra evinde!

Ece 101 gün sonra evinde!
Beşinci kattan üstüne cam blok düşen Ece hayata yeniden başladı. 3 kez beyin ameliyatı geçiren genç kız dün taburcu edildi. Abone ol

İstanbul’da Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde 22 Ocak günü AFM Fitaş Sinemaları’nın bulunduğu binanın 5. katındaki tadilat çalışması sırasında, işçiler dış cepheye takmak istedikleri 7.5 metrekarelik cam blok aşağıya düşürdü.

Cam blok, arkadaşlarıyla yürüyen İstanbul Üniversitesi Çevre Mühendisliği öğrencisi 19 yaşındaki Ece Turhan’ın kafasına isabet etti. Çevredekiler tarafından ağır y seo aralı olarak Taksim İlkyardım Hastanesi’ne kaldırılan genç kız, burada iki kez beyin ameliyatı geçirdi. Yaklaşık 1,5 ay boyunca uyutulan ve doktorlar tarafından gözetim altında tutulan genç kız, uygulanan tedavilere cevap vererek 2 Mart günü Yoğun Bakım’dan çıkarıldı. Dilek ve İhsan Turhan çiftinin tek çocuğu olan ve yakınlarının yaşaması için dua ettiği Ece Turhan, geçen hafta son bir kez daha ameliyata alındı.

Kafatası kemiklerinden birinin yerine oturtulması için operasyon geçiren genç kız, son operasyonun ardından genel sağlık durumunun da düzelmesi üzerine dün taburcu edildi. Nöroşirurji Kliniği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Yaşar Kaynar ve ekibinin gözetiminde 101 gündür süren tedavisi tamamlanan Ece Turan, dün evine döndü. İ.Ü.Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden yapılan açıklamada “Nöroşirurji Kliniği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Yaşar Kaynar ve ekibi gözetiminde bulunan hastamız Ece Turan bir hafta önce son ameliyatı yapılmış olup sağlık durumu iyiye gitmiş ve uygulanan tedavisi sona ererek kontrolleri takip edilmek üzere taburcu edilmiştir” denildi.

Görme kaybı var

Ece’nin hastaneden taburcu olması nedeniyle çok mutlu olduğunu belirten Altınkeser, “Sabah taburcu oldu. Sadece Ece değil, annesi, babası ve bizler de çok mutluyuz. Eve gidene kadar hep dışarıyı seyretti. Gözlerinde görme sorunu var. Bazı mimikleri algılayamıyor. Görme kaybı var ama önce genel sağlık durumu düzelecek, İyileştikten sonra gözleri için de bir operasyon yapılacak” diye konuştu. Olaydan sonra 7 kişi ihmalden gözaltına alındı, ancak hepsi serbest bırakıldı



Kategori : GÜNCEL