Davutoğlu yarın yemin edecek

Davutoğlu yarın yemin edecek
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, yarın TBMM Genel Kurulu’nda ant içecek. AKP’nin Meclis Grubu’da ise iki grup başkanvekili seçilmesi bekleniyor. Abone olBakanlar Kurulu’nun Meclis dışından tek üyesi olan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, yarın TBMM Genel Kurulu’nda ant içecek. AKP’nin Meclis Grubu’da ise iki grup başkanvekili seçilm seo esi bekleniyor.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, yarın Meclis kürsüsünden, Anayasanın 81. maddesinde yer alan ve TBMM üyelerinin göreve başlarken ettikleri yemini tekrarlayacak.

Söz konusu maddede yer alan yemin metni ise şöyle: ''Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik Cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasaya sadakatten ayrılmayacağıma; büyük Türk Milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim'.'

Ahmet Davutoğlu, Anayasa hükmü gereğince bakanlık sıfatını taşıdığı sürece, milletvekillerinin tabi olduğu kayıt ve şartlara uymakla yükümlü tutulacak, TBMM üyeleri gibi ödenek ve yolluk alacak. Davutoğlu, ayrıca, yasama dokunulmazlığına da sahip olacak.



Kategori : POLİTİKA