Terörle mücadeleye müsteşarlık

  • Ana Sayfa
  • Terörle mücadeleye müsteşarlık
Terörle mücadeleye müsteşarlık
Bakarlar Kurulu'nun bugünkü ilk gün toplantısında terörle mücadele konusunda önemli bir karar alındı. Mücadele için özel müsteşarlık kuruluyor.Abone ol

Bakanlar Kurulu geniş kapsamlı revizyonun ardından bugün ilk toplantısını yaptı. Kurulda Terörle Mücadele konusunda özel yetkili bir müsteşarlık kurulması karara bağlandı.

Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina'da toplandı.

Yeni gelenler ve kaydırmalarla birlikte 16 sandalyenin yer değiştirdiği yeni kabinenin ilk toplantısında ele alınan konuları Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek aktardı.

GÖREV DAĞILIMI

Cemil Çiçek, yeni katılan ve görevi değişen bakanlarla görev dağılımının yapıldığını söyledi. Çiçek "AK Parti hükümetinde bir yenilenme var. Yeni bir hükümet değil, yenilenme var. 60. Hükümetinin tüm öncelikleri devam ediyor. Yeni katılan arkadaşlarla daha büyük bir coşkuyla çalışmayı sürdüreceğiz." dedi.

TERÖRLE MÜCADELE MÜSTEŞARLIĞI

Terörle Mücadele Müsteşarlığı'nın kurulması için hazırl seo anan düzenlemenin imzaya açıldığını belirten Cemil Çiçek, toplantıda, terörle mücadelede yeni bir kurumsal yapının oluşturulması konusunu da görüştüklerini söyledi.

Terörün, hem Türkiye'nin hem bölgenin hem de dünyanın gündeminde olan önemli ve uluslararası bir sorun olduğunu belirten Çiçek, şunları kaydetti: ''Dinamik bir konu olduğu içindir ki, tedbirlerin de güncelleştirilmesi, uygulamanın yanı sıra bu konuyla ilgili strateji ve politikaların geliştirilmesi, alınabilecek ilave tedbirler varsa alınması, terörle mücadelede uluslararası camiada olup bitenlerin takibi, değerlendirilmesi ve buna bağlı olarak ilgili birimlerin bu konuda uygulamalarına yardımcı olmak açısından bir müsteşarlığın kurulması gerekmektedir. Bu birim İçişleri Bakanlığına bağlı olarak kurulacaktır. Böylece terörle mücadelede bu işler tek elden yürütülmüş olacaktır.''

İç güvenliğin sağlanmasında doğrudan sorumlunun İçişleri Bakanlığı olduğunu anımsatan Çiçek, ''Uygulamayı yapanlarla planlamayı yapacak ve stratejiyi belirleyecek ve bu konuda bilimsel çalışmaları yapacak müsteşarlığın aynı bakanlığa bağlı olarak sürdürülmesinde terörle mücadele açısından sayısız faydalar var. Bugün üzerinde ilgili kurum ve kuruluşlarla yapılan çalışmalar sonucunda ortaya çıkan kanun tasarısını imzaya açmış olduk. Bir an evvel, ümit ederiz ki bunu bu ay içinde yürürlüğe koyup kurumsal yapıyı oluşturmuş olacağız'' diye konuştu.

Çiçek "İhtiyaç olduğunda bu kurulu toplama imkanımız olacak. Terörle mücadele konusunda hem planlama ve strateji geliştirme, hem de uygulama açısından birimlerin aynı bakanlıkta bulunması önemli. Yeni müsteşarlık 24 saat bu konuya kafa yoracak. Dünyadaki uygulamalara bakacak. Bilimsel çalışmaları yapacak ya da yaptıracak. Bürokratik engeli olmadan yeri geldiğinde dışarıdan hizmet satın alacak bir kuruluş olacak." dedi.

Çiçek müsteşarın isminin sorulması üzerine şu yanıtı verdi: "Tasarıyı TBMM’ye göndereceğiz, Yasa yürürlüğe girecek ondan sonra isim gündeme gelecek. Daha müsteşarlık kurulmadan isim gündeme gelmez. Müsteşarlıkla ilgili açıklamayı İçişleri Bakanı yapacak."

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ TARTIŞMASI
Cemil Çiçek anayasa değişikliği hazırlıkları konusunda ise şöyle konuştu: "Anayasa değişikliği bir hükümet işi değildir. Yürütme işi değildir. Bu iş TBMM’nin işidir. Herkes hazırlığını yapar. TBMM varsa gündemdeki teklif onu görüşür. Daha geçen hafta sonu TOBB Genel Kurulu vardı. Toplumun önemli kesiminin temsil edildiği bir üst yapının genel kurulunda Anayasa değişikliğine vurgu yapılmıştır. Bir çok meslek kuruluşunun gündeminde Anayasa değişikliği konusu vardır.

Demekki toplumun gündeminde bu var. Siyasi partilerin bunu görmezden gelmesi doğru olmaz. Değişiklik yapılacaksa yapılmalı. Yapılamıyorsa neden yapılmadığının kamuoyu tarafından bilinmesi lazım. AK Parti’nin üzerinde çalıştığı ilgili olduğu konudur. Akşam MYK toplantısında gündeme gelebilir."

Çiçek Bakanlar Kurulu'nda sınır ticareti konusunda yeni düzenlemelere gidileceğini ve bir çok bölgede sınır ticaret merkezlerinin kurulmasının gündemde olduğunu söyledi.



Kategori : POLİTİKA