Sperm bankasından çocuk haram mı?

  • Ana Sayfa
  • Sperm bankasından çocuk haram mı?
Sperm bankasından çocuk haram mı?
Müftü günlerdir tartışılan bu konuya son noktayı koydu. Sperm bankasından hamile kalmak haram mı sorusunun cevabını verdi. Abone ol

Edirne Müftüsü Ömer Taşçıoğlu, sperm bankasından alınan sperm ile hamile kalmanın İslam dininde haram olduğunu söyledi. Tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olmanın din açısından sakıncası bulunmadığını belirten Müftü Taşçıoğlu, “Ancak texas seo sperm bankasından sperm satın alarak çocuk yapmak zina sayılacağından haramdır” dedi.
Bankaya konan sperm, erkeğin ileride kendi nikahlı eşinin rahmine, tüp bebek yöntemiyle yerleştirilip gebe kalmasını sağlamak amacıyla verilecekse bu uygulama zaruret durumlarında dinimiz açısından haram değil caizdir” dedi.

‘SPERM ALMAK DA VERMEK DE GÜNAH’

Müftü Ömer Taşçıoğlu, sperm bankasından sperm almanın da vermenin de günah olduğunu söyledi. Bu uygulamanın sosyal bir felaket olduğu görüşünü savunan Ömer Taşçıoğlu, tüm semavi dinlerin ortak hedeflerinden birinin neslin korunması olduğunu söyledi.

Taşçıoğlu, şöyle dedi:

“Sperm bankasından alınan spermle hamile kalma uygulaması, nesillerin dejenere olmasına, soyu belli olmayan çocukların dünyaya gelmesine, sperm yoluyla stratejik amaçlı olarak birçok hastalığın aktarılabilme olasılığına sebebiyet vereceği için caiz değildir. Ancak çeşitli tıbbi nedenlerden dolayı kişinin bankaya konulan kendi spermi, ilerde kendi nikahlı eşine verilirse bu uygulama caiz olmakla birlikte dinimizde haram değildir.”




Kategori : GÜNCEL