Bu alet sahteyi şıp diye anlıyor

  • Ana Sayfa
  • Bu alet sahteyi şıp diye anlıyor
Bu alet sahteyi şıp diye anlıyor
"AKP'yi bitirme planı" belgesi sahte mi gerçek mi? İmdada TÜBİTAK yetişti. Öyle bir araç icat ettiler ki tartışmalar bitecek. Abone ol

Türkiye'nin gündemini sarsan belgelerin 'sahte mi', 'gerçek mi' olduğu tartışılırken TÜBİTAK imdada yetişti. Türk mühendislerin geliştirdiği cihaz, AKP'yi yıkma planı belgesiyle ilgili tartışmaları sona erdirecek. Ci massachusetts seo haz belgelerin sahte olup olmadığını hemen ortaya çıkarıyor... Türkiye'de henüz yaygınlaşmayan cihazın etkinliğini gören Çin, Almanya ve İrlanda çoktan sipariş verdi...

TÜBİTAK Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü (UEKAE), belgelerin sahte olup olmadığını ve üzerinde tahrifat yapılıp yapılmadığını gösteren cihaz geliştirdi.

BELGELER SAHTE Mİ DEĞİL Mİ ANLIYOR

Tamamen yerli kaynaklarla üretilen FORENSIC XP-4010D isimli cihaz, dünyadaki mevcut cihazlara göre daha güvenilir ve daha hızlı sonuç verdiğinden, aralarında Çin, Almanya ve İrlanda'nın da olduğu çeşitli ülkelere 100 adet satıldı.

Türkiye'nin bilgi güvenliği, haberleşme ve ileri elektronik alanlarında önde gelen kuruluşlarından olan TÜBİTAK UEKAE'nın geliştirdiği FORENSIC XP-4010D isimli cihaz, her tür belge ve dokümanın sahte olup olmadığını ortaya koyabiliyor. Cihaz ayrıca, belgedeki yazıların hangi sırayla yazıldığını, mühür ve imzanın hangi sırayla atıldığına ilişkin de bilgi verebiliyor.

ASKERİYEDEN BANKAYA BİRÇOK YERDE  KULLANILACAK



Kategori : BİLİM - TEKNOLOJİ