Öyle bir hastalığa yakalandı ki

  • Ana Sayfa
  • Öyle bir hastalığa yakalandı ki
Öyle bir hastalığa yakalandı ki
2 yılır oksijen tüpüne bağlı olarak yaşıyor. Oyun zanettiği tüpün fişini kendisi çekince annesi çok kere onu ölümden almış.Abone ol

Konya'da yaşayan Elvan ailesinin 5,5 yaşındaki kızları Zeynep, sol akciğerinin doğuştan gelişememesi nedeniyle hayatına oksijen tüpüne bağlı olarak devam ediyor.

Anne Raziye Elvan (30), AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugüne kadar dünyaya 3 çocuk getirdiğini, bunlardan birini doğumdan kısa bir süre sonra kaybettiğini, diğer 2 çocuğunun ise hayatta olduğunu söyledi.

5,5 yaşındaki kızları Zeynep'in doğumundan 20 gün sonra rahatsızlandığını ve doktora götürdüklerini belirten Elvan, ''Yapılan tedavi seo nin ardından kızımız taburcu edildi. Ancak yeterince iyi bakamadığımız Zeynep'in rahatsızlığı devam etti. Tekrar doktora gittiğimizde kızımızın akciğerinin doğuştan gelişmediğini öğrendik'' dedi.

OYNAYAMIYOR, YÜRÜYEMİYOR

Zeynep'in bir süre sonra aniden soluk alıp vermede zorlandığını, kendisini hastaneye yetiştirdiklerini ifade eden Elvan şöyle konuştu:

''Bu durumun ardından Zeynep, 2 yıldan beri oksijen tüpüne bağlı olarak yaşamını sürdürüyor. Oksijen tüpü onun hayatının bir parçası oldu. Yaşıtları gibi oynayamıyor, yürüyemiyor. Çünkü sürekli oksijen tüpüne bağlı. Bu durumdan çok rahatsız. Ancak elimizden bir şey gelmiyor. Eve gelen misafirlerin çocukları ve bazen de kendisi oksijen tüpüyle oynayıp kabloyu çıkarttığı için zor anlar yaşıyoruz. Oksijen alamayınca çocuk morarıyor. Birçok kez kızımın imdadına, morarmış ve soluk alıp veremezken yetiştim.''

Kızının boyundan büyük olan oksijen tüpünün dolumunda ise zaman zaman zorlandıklarını ancak hayırseverlerin destekleriyle bugüne kadar geldiklerini vurgulayan Elvan, 5,5 yaşında olan kızında gelişme geriliği rahatsızlığı da bulunduğu için 2 yaşındaki bir çocuk gibi göründüğünü belirtti.

Halen Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi altında olan küçük Zeynep ise hiç bir şeyden habersiz, ağrısı olmadığı zamanlarda hastane odasındaki yatağında oynayabiliyor.

YAŞAMINI HEP OKSİJEN TÜPÜYLE SÜRDÜREBİLİR

Zeynep'in doktorları ise ender görülen akciğer rahatsızlığı bulunan küçük çocuğun tedavisinde gecikme olduğunu söyledi.

Akciğerinin sol kısmı daha az gelişmiş olan 5,5 yaşındaki Zeynep'te gelişme geriliği de bulunduğunu belirten doktorlar, ''Bunun şimdilik kesin bir tedavisi yok. Çocuk 8 yaşına kadar takip edilecek. Zeynep'in iyi bir göğüs bakımına ihtiyacı var. Bir gelişme olmazsa, ileriki dönemlerde bir nakil şart. O da olmazsa hayatını hep oksijen tüpü ile sürdürmek zorunda kalacak'' diye konuştu.



Kategori : GÜNCEL