Fransızdan tazminat yalanlaması

  • Ana Sayfa
  • Fransızdan tazminat yalanlaması
Fransızdan tazminat yalanlaması
Fransa Ulaştırma Bakanlığı, Fransız hava yollarına ait uçakta hayatını kaybedenlerin ailelerine tazminat ödeyeceği açıklamasını yalanladı. Abone ol

Fransa Ulaştırma Bakanlığı, Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva'nın (Lula), Fransa hükümetinin, Atlas Okyanusu üzerinde düşen Fransız hava yollarına ait uçakta hayatını kaybedenlerin ailele kokulu taş rine tazminat ödeyeceği açıklamasını yalanladı.

Fransa Ulaştırma Bakanlığı sözcüsü, hükümetin uçak kurbanlarının ailelerine tazminat ödeyeceği iddiasını yalanlayarak, bu konunun Fransa Hava Yollarının sigorta poliçesiyle ilgili bir konu olduğunu söyledi.

İsveçre'nin Cenevre kentinde bulunan Lula, Fransa Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy'nin kendisine "uçak kazasında ölenlerin tamamının ailelerine tazminat ödeme sorumluluğunu üstlendiklerini" söylediğini belirtmişti.

Lula, tazminatın uçaktaki Brezilyalı, Fransız ve diğer ülkelerden tüm yolcuları kapsadığını ifade etti. Brezilya sahillerinin 1200 kilometre kadar açığında düşen uçakta 12 kişilik mürettebat dahil, toplam 228 kişi bulunuyordu.

Lula'nın açıklamasıyla ilgili olarak Fransa Cumhurbaşkanlığı ya da Fransa'nın Cenevre kentindeki temsilciliğinden bir açıklama yapılmadı.

Yayın tarihi: 15 Haziran 2009 - Pazartesi
Web adresi: /Dunya/2009/06/15/tazminat_odeyecekler
Tüm hakları saklıdır.
Copyright © 2003-2009, TURKUVAZ GAZETE DERGİ BASIM A.Ş.



Kategori : DÜNYA