Çimento sektöründe dev satış

  • Ana Sayfa
  • Çimento sektöründe dev satış
Çimento sektöründe dev satış
OYAK Çimento grubundan iddialı satın alma. Sektörün önde gelen Lafarge Aslan'ın hisselerini satın aldı.Abone ol

OYAK Çimento Grubu, Lafarge Aslan Çimento'nun yüzde 97,3'ü, Lafarge Ereğli Çimento'nun yüzde 50'si ve Lafarge Beton'un yüzde 24,24'ünü satın aldı. Oyak bu işlem için 130.6 milyon euro ödeyecek.

OYAK Çimento Grubu'ndan yapılan yazılı açıklamada, Grubun 2008 sonunda satılması seo na karar verilen Lafarge Grubu'na ait Aslan Çimento, Lafarge Ereğli Öğütme Tesisi ve Lafarge Beton ile ilgili çalışmalarını tamamladığı ve grubun satın alınmasına ilişkin anlaşmanın 30 Nisan 2009 tarihinde imzalandığı bildirildi.

OYAK Çimento Grubu'nun, son yıllarda ortaya çıkan satın alma fırsatlarını değerlendirmeye devam ettiği, Grup için en uygun olduğu görülen Lafarge Marmara Grubu'nda karar kılındığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“2008 yılında Marmara ve Batı Karadeniz'de 1,8 milyon ton çimento ve 1,2 milyon metre küp hazır beton satışını gerçekleştiren şirketlerin tüm yatırımcılar için hayırlı olmasını diliyoruz. Satış sözleşmesi kapsamında Lafarge Aslan Çimento'nun yüzde 97,3'ü, aynı zamanda Lafarge Aslan Çimento'nun iştirakleri olan Lafarge Ereğli Çimento'nun yüzde 50'si ve Lafarge Beton'un yüzde 24,24'ü için toplam 130,6 milyon euro bedel ödenmesi hususunda anlaşmaya varılmıştır, satış ile tüm şirketlerin kontrolü alıcıya geçecektir.”

Açıklamada, satışın Rekabet Kurumu'nun iznine tabi olduğu, gerekli başvurunun en kısa zamanda yapılacağı, izin alındığı takdirde hisse ve bedel devir tesliminin gerçekleştirileceği bildirildi.



Kategori : EKONOMİ