Davutoğlu ve Babacanın lakapları

  • Ana Sayfa
  • Davutoğlu ve Babacanın lakapları
Davutoğlu ve Babacanın lakapları
Dünya basını Davutoğlu ve Babacan'a lakap takmakta gecikmedi. Abone ol

Dünya basınının ‘Türkiye’nin Kissinger’ı’ adını taktığı Davutoğlu, yarın TBMM’de vekil yemini edecek. Yunan basını da Babacan’a Ekonominin çarı’ sıfatını verdi.

Dışarıdan atanan ilk Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Meclis’te yemin edecek. Milletvekili olmadığı için Davutoğlu görevine Gene Kumlama kumu l Kurul’da yemin ettikten sonra başlayabilecek. Bu arada Suudi El Riyad gazetesi, ‘Davutoğlu, Türkiye’nin Kissinger’i’ başlığıyla bir haber yayımladı. Haberde ‘Davutoğlu, Türkiye’nin dış politikada aktif olarak uluslararası arenada önemli roller oynamasını sağladı. Ortadoğu barışının gerçekleşmesi için büyük çaba harcadı. İsrail ile Suriye arasında yapılan mekik diplomasisinde çok önemli görüşmelerin yapılmasını sağladı’ dendi. El Hayat gazetesi de ‘Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu; Sınırsız Bir Potansiyel’ başlığını kullandı.

Yunan Katimerini gazetesi, Davutoğlu’nu son altı yıllık Türk dış politikasının mimarı olarak tanımladı. ‘Davutoğlu, Türkiye’nin Henry Kissinger’ı’ ifadesini kullanan gazete Davutoğlu’nun ‘Yeni Osmanlı’ kavramı gereği Türk dış politikasının sadece batıya endesksli değil çok boyutlu olması gereğine inandığı kaydetti. To Vima gazetesi de Davutoğlu’nu komşularla sıfır problem teorisini geliştirdiği ‘Stratejik Derinlik’ adlı kitabıyla tanıttı. Haberlerde, Ali Babacan’ın Türkiye ekonomisinin durgunluğa hazırlandığı bir dönemde ‘Ekonomi’nin gerçek çarı’ olacağı belirtildi.



Kategori : POLİTİKA