Tahranda sokaklar alev alev!

Tahranda sokaklar alev alev!
Açıklanan seçim sonuçları İran'ı karıştırdı. Daha fazla özgürlük isteyenler Tahran'ı ateş topuna çevirdi!Abone ol

İran'da açıklanan seçim sonucu özellikle Musavi taraftarları arasında öfke yarattı. Seçim sonuçlarına itiraz için korsan gösteri düzenleyen, kamu malına zarar veren ve halk güvenliğini tehdit eden 170 kişinin gözalt delaware seo ına alındığı bildirildi.

Emniyet Genel Müdür Vekili Ahmet Rıza Radan, seçim sonrası gelişmelere ilişkin yaptığı açıklamada, halk güvenliğini tehdit edenlere karşı sert önlemler alınacağını uyarısında bulundu.

TAHRAN ALEV ALEV!

Başkent Tahran’daki olaylarda bazı güvenlik görevlilerinin yaralandığını kaydeden Radan, bazı bankaların tahrip edildiğini, iki belediye otobüsünün yakıldığını ve birkaç özel araç ile polis otosunun zarar gördüğünü belirtti. Olaylar sırasında halktan bazı kişilerin, polisin kötü muamelesi ile karşı karşıya kaldığını doğrulayan Radan, “Emniyet güçleri arasında hata yapanlar da var. Bu hatayı en aza indirmeye çalışıyoruz” dedi. Radan, ülke çıkarlarına zarar vermek ve izinsiz gösteri yapmak isteyenlere karşı sert tedbirlere başvurulacağı uyarısını yineledi. Olayların asli sorumlusu olarak gözaltına alınanların 10’unun siyasi kimliği olduğu, 50 kişinin de olayın planlayıcıları arasında yer aldığı kaydedildi.

GÖSTERİCİLER SOKAKLARDA!



Kategori : DÜNYA