Netanyahudan tarihi karar

Netanyahudan tarihi karar
Binyamin Netanyahu, Ortadoğu barışıyla ilgili tarihi sözleri, dünyayı rahatlattı. Netanyahu, Filistin'i tanıdı.Abone ol

Binyamin Netanyahu, Ortadoğu barışıyla ilgili görüşlerini anlattığı dış politikaya ilişkin konuşmasında, kurulacak bir Filistin devletinin güvenlik güvenceleri altında silahsızlandırılması gerektiğini savundu.

İsrail B missouri seo aşbakanı silahdan arındırılmış bir Filistin devletini kabul edeceklerini, Filistinliler'in de İsrail'i bir Yahudi devleti olarak tanıması gerektiğini söyledi.

''Herhangi bir barış anlaşmasında Filistin kontrolü altındaki topraklar, İsrail için sağlam bir güvenlik güvencesi verilerek silahsızlandırılmalı'' diyen Netanyahu, ''bu konuda güvence almaları, Filistinliler'in İsrail'i Yahudi halkının devleti olarak kabul etmesi durumunda Yahudi devletinin yanında silahtan arındırılmış bir Filistin devleti kurulması çözümünü sağlayacak gerçek bir barış anlaşmasına hazır olacaklarını'' bildirdi.

Kudüs'ün tamamının İsrail'in başkenti olması gerektiğini savunan Netanyahu, Filistinli mülteciler sorununun da ''İsrail dışında'' çözülmesi gerektiğini ileri sürdü.

İsrail'in yeni yerleşim birimi inşa etmeyeceğini ifade eden Netanyahu, ''bölgesel barışı geliştirmek için Arap liderlerle görüşmeye hazır olduğunu'' ve Filistinli liderlere barış görüşmelerine hemen önkoşulsuz başlamaları çağrısında bulunduğunu kaydetti.



Kategori : DÜNYA