CHP Bakan Şahinin peşine düştü

  • Ana Sayfa
  • CHP Bakan Şahinin peşine düştü
CHP Bakan Şahinin peşine düştü
CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin hakkında TBMM'ye gensoru önergesi verme kararı aldıklarını bildirdi. Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin hakkında TBMM'ye gensoru önergesi verme kararı aldıklarını bildirdi.

Öymen, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında bugün Genel Başkan Deniz Baykal başkanlığında gerçekleştirilen Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı hakkında bilgi verdi.

Toplantıda, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in başta Deniz Feneri davası olmak üzere çeşitli konulardaki tutumunun ele alındığını ifade eden Öymen,”Halka gerçek dışı bilg seo i verdiği ve Deniz Feneri davasının başından bu yana izlediği tavırların hukukun işlemesi açısından kaygı verici olduğu tespit edildi” dedi.

Bakan Şahin'in vatandaşların yasa dışı dinlenmesi konusundaki açıklamaları ile YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'na karşı tutumunun da toplantıda değerlendirildiğini bildiren Öymen, “Bütün bu nedenlerle Adalet Bakanı aleyhine bir gensoru önergesi verilmesi kararlaştırıldı. Bu gensoru önergesini en kısa zamanda CHP Meclis Grubu TBMM'ye sunacaktır” dedi.
Adaletin işleyişi konusunda ciddi kaygılar olduğunu kaydeden Öymen, Adalet Bakanı Şahin'in bu konuda birinci derecede sorumluluk taşıdığına inandıklarını söyledi.

Öymen, toplantıda Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin de ele alındığını belirterek, Türkiye'nin Ermenistan'la ortak bir yol haritası oluşturma çabalarının hiç kimseyi tatmin etmediğini, Amerika'dan beklenen yaklaşımın elde edilemediğini fakat Azerbaycan ile ilişkilerin ise olumsuz etkilendiğini gördüklerini bildirdi.

Toplantıda Kıbrıs konusunun da değerlendirildiğini ifade eden Öymen, hükümetin bu konuda izlediği politikanın kaygı verici olduğunu kaydetti. Öymen, Kıbrıs'ın Türkiye'nin gündeminde her zaman ön sıralarda yer aldığını ifade ederek, bu konudaki gelişmeleri dikkatle takip ettiklerini bildirdi.

Öymen bir gazetecinin sorusu üzerine Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un bugün “İletişim Toplantısı”nda yaptığı açıklamalarının da MYK toplantısında değerlendirildiğini kaydetti.

CHP'nin “Ergenekon” davası hakkındaki görüşlerini daha önce kamuoyuna açıkladığını hatırlan Öymen, “Sayın Genelkurmay Başkanı'nın verdiği bazı bilgileri, yaptığı değerlendirmeleri dikkatle not ettik” dedi.

Öymen, bir başka soru üzerine de eski bakanlardan Hikmet Sami Türk'e yönelik suikast girişiminin son derece üzüntü verici olduğunu belirterek, terörün geldiği noktaya dikkati çekti. Öymen, hükümetin bu tip konularda daha dikkatli olması gerektiğini de vurguladı.



Kategori : POLİTİKA