CHPnin RTÜK başvurusuna red!

CHPnin RTÜK başvurusuna red!
Ankara 10. İdare Mahkemesi, 13 Mayıs'ta yapılan kura sonucuna yönelik CHP'li üyelerin iptal talebini karara bağladı. Abone ol

Ankara 10. İdare Mahkemesi, 13 Mayıs'ta yapılan kura sonucuna yönelik CHP'li üyelerin iptal talebini karara bağladı.

Ankara 10. İdare Mahkemesi, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun üye sayısının üçte bir yenilenmesi amacıyla 13 Mayısta tummy tuck prices turkey yapılan kura çekiminin iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle üyeler Şaban Sevinç ve Hülya Alp'in açtığı davada, yürütmenin durdurulması istemini reddetti.

Ankara 10. İdare Mahkemesi'nin kararında, 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu'nun 27. maddesinin 2. fıkrasında, idari mahkemelerin, idari işlemin uygulanması halinde telafisi güç veya imkansız zararların doğması ve idari işlemin açıkça hukuka aykırı olması şartlarının birlikte gerçekleşmesi durumunda gerekçe göstererek yürütmenin durdurulmasına karar verebileceklerinin hükme bağlandığı belirtildi.

Kararda, söz konusu kanun hükmünde öngörülen şartlar gerçekleşmediği için yürütmenin durdurulması isteminin reddedildiği bildirildi.

Sevinç ve Alp, bu karara 7 gün içinde Ankara Bölge İdare Mahkemesi'ne itirazda bulunabilecek.

Ankara 10. İdare Mahkemesi, esasa ilişkin kararını ise daha sonra verecek.

Sevinç ve Alp'in avukatı Ahmet Çörtoğlu tarafından hazırlanan dava dilekçesinde, TBMM'nin görüşü doğrultusunda yapılan kura çekiminin usul ve esas yönünden hukuka aykırı olduğu ileri sürülmüştü.



Kategori : POLİTİKA