Mısır 300 bin domuz itlaf edecek

  • Ana Sayfa
  • Mısır 300 bin domuz itlaf edecek
Mısır 300 bin domuz itlaf edecek
Kuş gribinden sonra bu kez de domuz gribinden etkilenmemek için Mısır hükümetinin aldığı 300 binden fazla domuzu itlaf etme kararı tartışma yarattı.Abone ol

Kuş gribinden sonra bu kez de domuz gribinden etkilenmemek için Mısır hükümetinin aldığı 300 binden fazla domuzu itlaf etme kararına Hıristiyan azınlık büyük bir direniş gösteriyor.

Kahire yakınlarındaki Nenşiet Nasr gecekondu bölgesinde çoğu çöp toplayıcısı yaklaşık 1.000 kişinin polise direniş göstermesi üzerine çıkan çatışmalarda 10 mikro beton fiyat 'dan fazla kişi yaralandı. Domuzlarının tek geçim kaynakları olduğunu söyleyen protestocular çöpten bariyerleri yakarak polisi engellemeye çalıştı. Polis 15 kişinin tutuklandığını açıkladı.

Mısır hükümeti 29 Nisan'da aldığı bir kararla sayılarının 300-400 bin olduğu tahmin edilen domuzların itlaf edileceğini açıklamıştı. Kuş gribinden etkilenen ülkelerin başında gelen 82 milyon nüfuslu Mısır'da şu ana kadar 30'a yakın kişi hayatını kaybetti. Hastalık dolayısıyla 25 milyondan fazla tavuk itlaf edilirken, bu hayvanların evlerde beslenmesi de yasaklandı.

Nüfusun çok kalabalık ve iç içe olmasının yanı sıra temizlik şartlarının alt düzeyde olduğu ülkede domuz gribinin yayılması durumunda çok kısa sürede ülkenin dört bir yanına yayılmasından endişe ediliyor.

Ülke nüfusunun yaklaşık yüzde 7'sini oluşturan Hıristiyanlar Müslümanlarla iç içe yaşıyor ve özellikle fakir Hıristiyanlar domuz besleyerek geçimini sağlamaya çalışıyor. Mısır hükümetinin aldığı itlaf kararına Hıristiyan azınlığın yanı sıra Birleşmiş Milletler (BM) ve bazı Hıristiyan örgütler de tepki göstermiş bunun Hıristiyanları baskı altına alma aracı olarak kullanıldığını öne sürmüştü.

Domuzlarının herhangi bir virüs taşımadığını öne süren Hıristiyan azınlık, hayvanlarının kontrol edilmesini ve hastalık tespit edilenlerin itlaf edilmesini istiyor. Hükümetin aldığı itlaf kararına rağmen uygulamada çok büyük zorluklarla karşılaşıldığı, domuz sahiplerinin hayvanlarını sakladıkları belirtiliyor.




Kategori : DÜNYA