Çocuğunuz için para devletten!

  • Ana Sayfa
  • Çocuğunuz için para devletten!
Çocuğunuz için para devletten!
Yaz aylarında çalıştırılan çocuklar için Adana Valiliği, harekete geçti. 15 yaş altı için isteyen velilere valilik para dağıtacak.Abone ol

Adana Valisi İlhan Atış, çocuklarını çalıştıran ailelere; "Çocuklarınız ne kadar para kazanıyorsa gelin biz size o parayı verilim. Yeter ki çocukları çalıştırmayın" çağrısında bulundu.

Vali İlhan Atış, 12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği İle Mücadele Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, çocukların, okul sıralarında olması gerekirken birçok sektörde çalışmak zorunda bırakıldığını söyledi.

Vali Atış, seo company 15 yaşın altında çok sayıda çocuğun sokaklarda çöp toplayıp, tarlalarda çalıştırılması, caddelerde simit ve mendil satmasının artık toplumun kanayan yarası olmaktan çıkarılması gerektiğini kaydetti.

Bu konuda okumak isteyen çocukların ailelerinin daha duyarlı olmasını isteyen İlhan Atış, valilik olarak bu çocukların okumaları için her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olduklarını vurguladı.

Sokakta çalışan çocukların ailelerine seslenen Vali Atış, şunları söyledi; "Aileler bilmelidir ki çocuklarımız sokakta, tarlada ve caddelerde çalışarak ne kadar para kazanıyorsa Valilik olarak biz o kadar parayı ailelere vermeye hazırız. Yeter ki çocuklarımız okusun. Gençlerimizi hayata hazırlayacak meslek kurslarımız var. Onları vasıfsız birer işçi değil, elinde mesleği olan ve hayata daha sıkı sarılan bireyler olarak yetiştirmek en büyük görevimiz. Onları yarın kahvehane köşelerinde değil, işlerinin başında görmek en büyük temennimiz.''

Vali Atış, daha öncede terör örgütü PKK sempatizanlarının polisler ve kamu araçlarının taşlatılmasında kullandığı çocuklara ailelerinin sahip çıkmasını istemiş, bu görevini yerine getirmeyen ailelerin yeşil kartlarını iptal edeceğini söylemişti.

İlhan Atış'ın bu açıklaması kamuoyunda tartışma meydana getirmişti.

Çocuklar üzerinde önemle duran Vali Atış, kaymakamlardan, öğretmenlerden, imamlardan, polislerden bu çocukların bir daha olaylara karışmaması için yoğun çaba sarf etmesini istemişti.

Yapılan çalışmaların meyvelerini verdiğini belirten Vali Atış, Adana'da sokakta çalışan ve olayların içinde bir çocuk kalmayıncaya kadar çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.



Kategori : GÜNCEL