Davutoğluna bakanlık piyangosu

Davutoğluna bakanlık piyangosu
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na yarayacak. Hem dokunulmazlık kazandı, hem maaşı arttı. Davutoğlu ömür boyu da kırmızı pasaport taşıyabilecek.Abone ol

Kabine değişikliği en çok yeni Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na yarayacak. Hem dokunulmazlık kazandı, hem maaşı arttı. Davutoğlu ömür boyu da kırmızı pasaport taşıyabilecek.

Kabine değişikliği en çok yeni Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na yarayacak. Davutoğlu, hem dokunulmazlık kazandı hem de maaşı arttı. Davutoğlu yasa gereği, ömür boyu kırmızı pasaport da taşıyabilecek. seo
Kabineye dışarıdan atanan bakanlar, milletvekillerinin haklarına sahip oluyor ve parlamenter maaşı alıyor. Davutoğlu milletvekili olmadığı için TBMM’de yemin de edecek. Halen Büyükelçi maaşı alan Davutoğlu’nun, aylık ücreti de milletvekilleri gibi, 9 bin 300 liraya yükselecek.

ÖMÜR BOYU KIRMIZI PASAPORT

Başbakan Başdanışmanı ve Büyükelçi sıfatı taşıdığı için halen kırmızı pasaportu bulunan Davutoğlu, Dışişleri Bakanlığı görevine getirildiği için, bu haktan ömür boyu yararlanacak. 5682 sayılı pasaport kanunu, ‘’ Eski Cumhurbaşkanları, TBMM eski Başkanları, eski Başbakanlar ve Dışişleri eski bakanlarına’’ ömür boyu kırmızı pasaport verilmesini öngörüyor.
Erdoğan'ın dış politika danışmanı olan Konya’lı, iki çocuklu ve 50 yaşındaki Davutoğlu, İstanbul Erkek Lisesini bitirdikten sonra Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi ve Siyaset Bilimi bölümünden mezun oldu. Kamu yönetimi dalında yüksek lisans, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler dalında da doktora yaptı. 1993'de doçent, 1999'da ise profesör oldu.

KIZDIĞINDA ‘’DENSİZ’’ DİYOR

En sevdiği sesi ‘’Çocuk sesi ve gecenin karanlığında derinden gelen bir ney sesi’’ olarak niteleyen Davutoğlu, ‘’Münasebetsiz vakitlerde çalan cep telefonu’’ sesinden ise nefret ediyor. Davutoğlu ‘’ Hangi doğal yeteneğe sahip olmak isterdiniz?’’ sorusuna ise ‘’Savaşmaya hazır tarafları durdurabilecek bir ikna yeteneği’’ cevabını veriyor. Davutoğlu, en önemli kusurunu da ‘’Birçok işi aynı anda yapabilme hırsıyla zamanı idare edememek ve aileme yeterince vakit ayıramamak’’ olarak açıklıyor. Kızınca ‘’Densiz’’ lafını kullanıyor.

Gazeteport



Kategori : POLİTİKA